Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Gekruide bulgur courgettes

Gevulde paprika's, portobello's, aubergines of courgettes: wij vinden ze altijd lekker. Ook deze courgettes met gekruide bulgur, ham, groente & camembert smaakten heerlijk!

Lees meer »

Uitdaging: cheesecake bakken met Phildadelphia!

Dit weekend bracht de postbode een pakketje met een uitdaging: bak een lekkere cheesecake met Phildadelphia roomkaas! Net iets voor mij natuurlijk, want ik houd wel van taartrecepten bedenken :-) Ik zat te denken aan een cheesecake met in elk geval karamel. Of hebben jullie goede andere ideeën?

Lees meer »

Mijn salami pizza in de Telegraaf

Dat is al lang geleden, dat ik zelf pizza's bakte! Mijn zelfgebakken salami pizza staat vandaag in het VRIJ magazine van de Telegraaf. Hoog tijd om 'm zelf ook weer eens te maken. Ik weet al wat wij vanavond gaan eten... :-) Het recept voor deze pizza vind je natuurlijk hier!

Lees meer »

Yoghurt-spelt appeltaart

Weekend! Tijd voor appeltaart. Vanochtend bakte ik een snel spelt-appeltaartje met pecannoten, zónder boter: in plaats daarvan gebruikte ik magere yoghurt. Van deze taart kun je dus gerust nog een tweede stukje nemen!

Lees meer »

Portobello's met bulgur & blauwschimmelkaas

Dit was zó lekker! En dat terwijl ik niet echt een grote fan ben van blauwschimmelkaas. Maar diezelfde kaas maakt deze portobello's met groente & bulgur nu juist helemaal af. Ik heb er echt van gesmuld, ik zou ze het liefst morgen wéér eten!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!