Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Rode kool met appel

Hebben jullie dat nou ook altijd? Ik had zes kruidnagels meegekookt met de rode kool met appeltjes... en daarna maar weer vier terug gevonden, haha! Alle laurierblaadjes heb ik er wel uit gevist. Dat was een beetje makkelijker :-)

Lees meer »

Moestuin update: het groeit hard!

Er wordt goed voor onze tomatenplantjes gezorgd door onze poes Puk. Ze was afgelopen week trouwens jarig: ze is 16 geworden! Zou je niet zeggen, hè? Oh en de AH heeft ook weer moestuintjes. Niet dat wij er al eentje hebben hoor... :-) Wij waren zelf al begonnen & alles groeit heel erg hard. Vooral de courgette! Je leest en ziet er hier meer over.

Lees meer »

Framboos-passievrucht ontbijt

Nog een tropisch zomerontbijtje: bosvruchten yoghurt met muesli, verse frambozen & passievrucht. Dat past wel bij die heerlijke zonnige dagen van de afgelopen dagen, vinden jullie ook niet? Zo fijn, die zon!

Lees meer »

Rozijnencake

Gele rozijnen: daar is onze Wander gék op. En een vanillecake met gele rozijnen, daar was hij dan ook erg over te spreken! Deze cake bakten we met zijn tweeën - en het leukste was natuurlijk dat hij daarna de spatels mocht afslikken! :-)

Lees meer »

Twix cheesecake

Twix cheesecake! Een in de oven gebakken taart met een dikke koekbodem, een laag roomkaas, zoete karamel en chocolade ganache. Hoe vinden jullie dat klinken?

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!