Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Koffiecrumblecake

Wist je dat je met koffie ook heel lekkere cake kunt bakken? Met een beker ijskoffie maakte ik deze koffiecrumblecake. Ook de jongens (die uiteraard niet van koffie houden) vonden 'm lekker! Je proeft de koffie trouwens wel terug in de cake, dus als je absoluut geen koffiedrinker bent vindt je deze cake misschien ook wel niet lekker. Maar aan de andere kant: wie kan nu een plakje cake met zo'n heerlijke dikke laag kruimels er boven op laten staan? Ik niet, hoor! Ingrediënten voor 1 cake

Lees meer »

Aardbeienkwarktaart

TAART! Vandaag is onze oudste twaalf geworden en eigenlijk wilde hij een fondanttaart, maar het is een kwarktaart geworden. Niet omdat ik niet een nieuwe poging wilde wagen met het fondant, maar simpelweg omdat ik er geen tijd voor had... Die taart houdt hij dus nog even van me te goed. Gelukkig is hij ook gek op kwarktaart! :-)Sowieso had ik de laatste paar maanden amper tijd om in de keuken te staan. Ik zat tot over mijn oren in een groot project, maar dat is nu klaar! Kan ik eindelijk weer eens heerlijk bakken en koken. Daar kijk ik echt naar uit; het is voor mij ook een stukje ontspanning en daar ben ik nu zeker aan toe ;-) Maar nu eerst feest vieren! Fijne dag! Het recept voor aardbeienkwarktaart met een bastognebodem vind je hier en het basisrecept voor kwarktaart staat hier. Met het basisrecept kun je taarten in allerlei verschillende smaken maken; kies gewoon de kwarksmaak die je lekker vindt en zoek daar geschikt fruit bij voor door of op de taart! 

Lees meer »

Fondanttaart

Wat is jullie ervaring met fondant? Zit er verschil in kwaliteit tussen verschillende merken fondant? Ik maakte voor de verjaardag van onze middelste weer eens een fondanttaart, maar had dit keer echt zó heel erg ruzie met het fondant... :-)Het uitrollen van het fondant was gewoon een dra-ma. En toen de lap fondant eindelijk groot genoeg was, was 'ie uiteraard aan het werkblad vastgeplakt (ondanks al mijn voorzorgsmaatregelen om dat te voorkomen). Ik heb echt enorm staan mopperen op dat stomme fondant, en het is echt mijn lelijkste taart ooit geworden, haha! Wander vond dat overigens totaal niet, dus dat scheelt weer. Maar ik ben natuurlijk wel een beetje kritisch ;-)In elk geval nam ik mij voor om nóóit en dan dus echt ook nóóit meer een fondanttaart te maken. Maar ja, over twee weken is onze oudste jarig, en 3x raden wat voor taart hij wil? Precies... Dus nu ben ik wel benieuwd, als ik andere fondant haal (ik had nu fondant van de Jumbo), gaat het uitrollen dan beter? Wat zijn jullie ervaringen?

Lees meer »

Bananencrumblecake

Vandaag geen gewone bananencake: nee, eentje met er bovenop een dikke crumble laag en om 't af te maken ook nog een laag glazuur er over heen! Vandaag had ik lak aan alle gezonde bananencakes en -broden. Dit keer kieperde ik er gewoon suiker door heen. En toen ik toch al ongezond bezig was, vond ik dat er ook nog wel een crumble laag bovenop kon. En ach, waarom dan ook niet meteen wat glazuur er bij? Dat was geen verkeerde gedachte, want die crumble laag en glazuur maken deze cake echt áf. Je maakt 'm trouwens met een paar rijpe bananen. Dus als je nu nog bananen op de fruitschaal hebt liggen die echt dringend op moeten, dan is dat een uitstekend excuus om deze cake te bakken. Vind je ook niet? Ingrediënten voor 1 cake

Lees meer »

Biscuitdeeg (voor een fondanttaart)

Verjaardagsvoorbereidingen: Wander wil woensdag (als hij 10 wordt) graag een fondanttaart. En dat is een project dat niet in één avond klaar is (nou ja, tenzij het een heeeele lange avond is...), dus ik heb nu net maar alvast het biscuitdeeg gebakken. Deel 1 is klaar! Het recept vind je hier!

Lees meer »

Karnemelkbrood

Karnemelk over? Dan kun je het natuurlijk opdrinken, maar je kunt er ook een brood mee bakken! Ik houd zelf namelijk helemaal niet van karnemelk, dus je ziet mij er niet snel een glas van opdrinken. Maar dit karnemelkbrood smaakt wel naar meer!Waarom had ik überhaupt karnemelk in huis als ik het toch niet lekker vind, vraag je je misschien af. Nou, ik zou er pannenkoeken mee gaan bakken (want karnemelk is erg lekker in een pannenkoek). Maar de planning hier in huis veranderde op het laatste moment. Geen pannenkoeken, en dus karnemelk over!Weggooien is natuurlijk zonde, dus vandaar dat ik er maar een brood mee ging bakken. Heerlijk voor op de zaterdag. Dat is echt een broodbakdag hier in huis. Want er gaat toch niets boven een versgebakken broodje in het weekend?Ook niet onbelangrijk om te vertellen trouwens: dit brood hoeft niet te rijzen, en je hoeft ook niet eindeloos te kneden. Door elkaar mixen met een garde, in een ovenschaal gieten en bakken maar.Ook lekker: dit witte karnemelkbrood. 

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!