Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Taco's

Gisteravond aten we taco's!  Dat kenden de jongens helemaal niet, dus ik had voor hen een basic variant gemaakt met gehakt, sperziebonen, maïs en sla. En dat ging er in als koek! De dorito's hielpen er trouwens vast ook bij, haha! :-D

Lees meer »

Chili con carne (Sante Maria)

Ik kook eigenlijk bijna nooit met met kant-en-klare pakjes en zakjes, maar af en toe is dat best gemakkelijk. Dus toen ik vorige week een pakket van Santa Maria in huis kreeg om te testen, was dat - zeker omdat ik het toen nog zo razend druk had - best fijn! Tel daarbij op dat ik een man in huis heb die gék is op Mexicaans eten, vooral met wraps, en voilà! Best wel handig! :-) Ik maakte als eerste de chili con carne: lekker met bruine bonen én kikkererwten, gehakt en heel veel groente er door. Op het pakje met kruidenmix staat dat het 'medium' is, maar ik vond 't zelf behoorlijk pittig. Mijn man vond dat helemaal niet, maar het is hem niet snel scherp genoeg. Onze jongens vonden het niet lekker, dus voor kinderen is het niet heel geschikt. Tenzij je kinderen hebt die van gepeperd eten houden natuurlijk! Ik heb ook nog pakjes kruidenmix voor taco's, fajita's en gaucamole. Ben benieuwd hoe die smaken! Mocht je ook nog willen proeven: ik heb nog een setje met pakjes mixen om uit te delen. De rest heb ik allemaal al weggegeven. Liever chili con carne maken zonder pakjes? Daar vind je hier en hier recepten voor. En een recept voor gaucamole staat hier. 

Lees meer »

Koffiecrumblecake

Wist je dat je met koffie ook heel lekkere cake kunt bakken? Met een beker ijskoffie maakte ik deze koffiecrumblecake. Ook de jongens (die uiteraard niet van koffie houden) vonden 'm lekker! Je proeft de koffie trouwens wel terug in de cake, dus als je absoluut geen koffiedrinker bent vindt je deze cake misschien ook wel niet lekker. Maar aan de andere kant: wie kan nu een plakje cake met zo'n heerlijke dikke laag kruimels er boven op laten staan? Ik niet, hoor! Ingrediënten voor 1 cake

Lees meer »

Aardbeienkwarktaart

TAART! Vandaag is onze oudste twaalf geworden en eigenlijk wilde hij een fondanttaart, maar het is een kwarktaart geworden. Niet omdat ik niet een nieuwe poging wilde wagen met het fondant, maar simpelweg omdat ik er geen tijd voor had... Die taart houdt hij dus nog even van me te goed. Gelukkig is hij ook gek op kwarktaart! :-)Sowieso had ik de laatste paar maanden amper tijd om in de keuken te staan. Ik zat tot over mijn oren in een groot project, maar dat is nu klaar! Kan ik eindelijk weer eens heerlijk bakken en koken. Daar kijk ik echt naar uit; het is voor mij ook een stukje ontspanning en daar ben ik nu zeker aan toe ;-) Maar nu eerst feest vieren! Fijne dag! Het recept voor aardbeienkwarktaart met een bastognebodem vind je hier en het basisrecept voor kwarktaart staat hier. Met het basisrecept kun je taarten in allerlei verschillende smaken maken; kies gewoon de kwarksmaak die je lekker vindt en zoek daar geschikt fruit bij voor door of op de taart! 

Lees meer »

Fondanttaart

Wat is jullie ervaring met fondant? Zit er verschil in kwaliteit tussen verschillende merken fondant? Ik maakte voor de verjaardag van onze middelste weer eens een fondanttaart, maar had dit keer echt zó heel erg ruzie met het fondant... :-)Het uitrollen van het fondant was gewoon een dra-ma. En toen de lap fondant eindelijk groot genoeg was, was 'ie uiteraard aan het werkblad vastgeplakt (ondanks al mijn voorzorgsmaatregelen om dat te voorkomen). Ik heb echt enorm staan mopperen op dat stomme fondant, en het is echt mijn lelijkste taart ooit geworden, haha! Wander vond dat overigens totaal niet, dus dat scheelt weer. Maar ik ben natuurlijk wel een beetje kritisch ;-)In elk geval nam ik mij voor om nóóit en dan dus echt ook nóóit meer een fondanttaart te maken. Maar ja, over twee weken is onze oudste jarig, en 3x raden wat voor taart hij wil? Precies... Dus nu ben ik wel benieuwd, als ik andere fondant haal (ik had nu fondant van de Jumbo), gaat het uitrollen dan beter? Wat zijn jullie ervaringen?

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!