Pesto zalm met boontjes & tomaat
Lekker makkelijk, dit pakketje met zalm, pesto, tomaten en sperziebonen! Je verpakt 't in aluminiumfolie en bakt het daarna in de oven gaar. Wij aten het met penne, maar je kunt er ook gebakken aardappeltjes bij eten.
Dit soort pakketjes kun je ook heel goed in de skottelbraai of op de barbecue klaar maken. Dan heb je lekker weer eens wat anders te eten op de camping! :-)
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 vellen aluminiumfolie
- 2 stukken zalmfilet, ontdooid
- 250 gram sperziebonen, voorgekookt of uit een potje / blikje
- 0,5 theelepel olijfolie
- peper
- zout
- 2 eetlepels groene pesto
- 2 theelepels citroensap
- 2 grote tomaten, in plakjes
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de sperziebonen met een halve theelepel olijfolie, peper en zout. Leg op beide vellen aluminiumfolie 125 gram sperziebonen.
- Bestrooi de zalm aan beide kanten met peper en zout. Leg de zalm bovenop de sperziebonen.
- Smeer op elk stuk zalm 1 eetlepel pesto.
- Sprenkel over elke zalm 1 theelepel citroensap.
- Leg de plakjes tomaat bovenop de zalm. Bestrooi met peper en zout.
- Vouw de pakketjes dicht (niet té strak, laat wel een beetje lucht in de pakketjes zitten).
- Bak de zalmpakketjes in 25-28 minuten gaar in de oven.
Reactie plaatsen
Reacties