Mandarijntjes inmaken

Simpele projecten ~ mandarijntjes inmaken! Zonder chemische stofjes of ingewikkelde methoden. En dan heb je in april ook nog gewoon mandarijntjes in huis! 

Hebben jullie laatst (op 13 november 2017) het filmpje gezien van Keuringsdienst van Waarde, over hoe mandarijnen in blik worden gepeld? Het filmpje is hier rechts te bekijken (of bekijk 'm hier op YouTube). Als je ziet met welke chemicaliën ze dat doen - gootsteenontstopper, om precies te zijn - zou je toch nooit meer mandarijntjes uit blik eten...

Maarrrr ook zonder chemicaliën kun je dus heel goed mandarijntjes inmaken. Je hebt er echt ontzettend veel ingrediënten voor nodig, dat dan weer wel. Ben je klaar voor de waslijst? Komt-ie! ... (tromgeroffel) ...: mandarijntjes. En water. That's all! I like :-) 

 

Ingrediënten

  • Mandarijnen
  • Schone weck- of jampotten
  • Kokend water

 

En zo maak je 't

  1. Zet een grote pan met water op het vuur en breng dit aan de kook.
  2. Schil ondertussen de mandarijntjes, haal de partjes los van elkaar en haal de witte velletjes er af. 
  3. Doe de mandarijnpartjes in de schone weck- of jampotten. Vul de potten tot ongeveer de rand met de partjes. 
  4. Breng nog meer water aan de kook (dat deed ik met de waterkoker). Giet dit kokende water in de potten en draai ze daarna stevig dicht. 
  5. Zet de potten in de pan met kokend water en laat ze zo 15 minuten koken. Zorg dat er steeds genoeg kokend water in de pan is, zodat de potten steeds onder water staan. 
  6. Laat de potten daarna op de kop afkoelen op het aanrecht. Onaangebroken kun je de mandarijntjes zo'n 9 maanden bewaren. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Karien Verborgh
een jaar geleden

Dank u wel!
Ik hou van die eenvoud en de humortoets ;-)