Home » Nieuws » Koe lok ai (kip in sinaasappelsaus)

Koe lok ai (kip in sinaasappelsaus)

Gepubliceerd op 21 januari 2019 om 16:00

Toen deze Koe lok ai eindelijk netjes in een schaaltje zat & klaar was om op te eten, was onze keuken één grote ontplofte bende! :-) Koe lok ai is gefrituurde kippenstukjes met een lekker knapperig laagje er om heen en  sinaasappelsaus er bij.

Het viel hier thuis prima in de smaak, maar tjonge jonge, het was wel een klusje om te maken, hoor! Ook om de keuken daarna weer schoon te maken... al zegt dat natuurlijk ook alles over mij, haha :-) 

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 240 ml bouillon
  • 120 ml verse sinaasappelsap
  • 1 eetlepel vers geraspte sinaasappelschil
  • 60 ml sojasaus
  • 80 ml azijn
  • 50 gram suiker
  • 0,25 theelepel verse geraspte gember
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel sriracha saus
  • peper
  • 350 gram kippendijen (zonder bot), in stukjes
  • 1-2 eieren
  • 1 cup maizena
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels koud water
  • olie om te frituren
  • 2 lente-uien, in stukjes
  • sesamzaad

 

En zo maak je 't

  1. Meng de bouillon, sinaasappelsap, sinaasappelrasp, sojasaus, azijn, suiker, gember, knoflook, sriracha en een snuf peper door elkaar. 
  2. Doe de kip in een kom en giet er zoveel saus bij dat de kip goed in de marinade zit. Meng alles goed door elkaar en zet de kom met kip daarna afgedekt minstens een half uur in de koelkast om te marineren.
  3. Doe de rest van de saus in een pannetje en breng dit op middelhoog vuur al roerend aan de koek. Meng twee eetlepels maizena met 2 eetlepels koud water en voeg dit toe aan de saus. Laat de saus op laag vuur al roerend in een paar minuten dik worden. Haal de saus daarna van het vuur. Je kunt 'm warm houden tot de kip klaar is, of later weer even opwarmen. 
  4. Doe een flinke laag olie in een grote koekenpan. Er moet zoveel olie in de pan zitten dat de kip voor minstens de helft in de olie ligt. Maak de olie goed heet. 
  5.  Zet op je aanrecht een schaal met daarin de twee geklutste eieren klaar. Doe in een andere schaal de maizena. 
  6. Laat de kip uitlekken. Haal elk stukje kip daarna eerst door het ei, en daarna met alle kanten door de maizena,
  7. Frituur de kip in 5-7 minuten goudbruin in de olie. Draai de kip tijdens het bakken één keer om. Bak niet teveel kip in één keer in de pan, want dan koelt de olie te veel af. Laat de kip uitlekken op een stukje keukenpapier. 
  8. Meng de kip met een beetje warme saus en strooi er wat sesamzaad en lente-ui over. Serveer met warme rijst er bij. 



«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.