Yoghurtbroodjes

Gepubliceerd op 21 november 2017 om 16:00

Deze yoghurtbroodjes zijn heel erg simpel om te maken. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig & ze hoeven niet te rijzen! Ze lijken wel wat op naan of pitabroodjes.


Ze zijn wel wat steviger dan een pitabroodje - dat komt denk ik vooral doordat er geen gist in zit, en de broodjes dus niet rijzen. Dat maakt ze een stuk minder luchtig. Ze zijn vers uit de pan & nog warm het allerlekkerst, bijvoorbeeld met een dikke plak kaas er tussen! 

Yoghurtbrood372-1.jpg

Ingrediënten voor 4 broodjes

  • 185 gram bloem
  • snuf zout
  • 125 gram yoghurt Griekse stijl, 0,1% vet
  • 1 eetlepel water

 

En zo maak je ze

  1. Kneed alle ingrediënten voor het deeg door elkaar.
  2. Verdeel het deeg in vier even grote stukken, maak van elk stuk een bal en rol elke deegbal met een deegroller uit een ronde deeglap van zo'n 15-20 cm doorsnede. 
  3. Verhit een grilpan met een beetje boter of olie. Bak de broodjes in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. 

 Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.