Wij gaan zó lekker eten vandaag... moussaka! Dat was al veel te lang geleden dat dat bij ons op tafel stond. Deze simpele versie is zomaar klaar, dus eigenlijk moet ik 'm gewoon veel vaker maken.
Ik hield eigenlijk nooit zo van moussaka. Niet van die versies die je met zo'n pakje van Honig of Knorr of welk merk dan ook maakt. Ik vond het nergens naar smaken! Totdat ik zelf een moussaka maakte, zonder pakjes. Deze vond ik wel lekker!
Oké, het is even wat werk, al die aubergineplakken die je eerst in een koekenpan moet bakken. Maar na al dat werk heb je wel een ovenschotel. En als die in de oven staat kun je weer even niks doen. Dat scheelt weer, toch?
Ingrediënten voor 1-2 personen
- 1 aubergine
- olijfolie
- zout
- 390 gram sugo basilicum
- 150 gram gekruid gehakt of tartaar
- 100 ml kookroom light
- 75 gram geraspte kaas
- 225 gram voorgekookte aardappelschijfjes
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Was de aubergine en snijd hem in dunne plakken. Bestrooi de plakken met zout.
- Verhit wat olie in een koeken- of grillpan en bak de aubergineplakken aan beide kanten lichtbruin.
- Bak het gehakt rul.
- Leg de helft van de aubergineplakken in een ovenschaal. Leg daar bovenop de helft van de aardappelschijfjes.
- Verdeel de helft van de tomatensaus over de aubergine en aardappels. Doe daarna het gehakt in de ovenschaal.
- Verdeel daaroverheen de rest van de aardappelschijfjes en de resterende tomatensaus.
- Eindig met de andere helft aubergineplakken en giet de kookroom er over heen.
- Strooi de geraspte kaas over de schotel.
- Bak de moussaka in 30 minuten gaar. Lekker met wat sla er bij!
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties