Moestuintje update: we hebben augurken!

Gepubliceerd op 14 juli 2016 om 17:00

Hebben jullie nog moestuintjes? Ik ontdekte deze week deze twee joekels van augurken! Wat zijn ze enorm, hè? Ik heb me dus maar eens verdiept in hoe ik een augurk eigenlijk inmaak. En we hebben nog meer groente en fruit in de tuin!


Ik snap eigenlijk niet waarom ze me zo lang zijn ontgaan, want ze vallen best wel op. Zou je denken tenminste. Jeetje ze zijn echt enorm! Hebben jullie ook zulke grote augurken?

16-07-13_Moestuintje3-1.jpg

De jongens zijn er helemaal enthousiast over trouwens. Ze zijn gek op augurken. Dus die augurken moestuintjes waren vanaf dag 1 al favoriet! Het inmaken blijkt trouwens best eenvoudig te zijn, maar de augurken moeten wel minstens 2 maanden in het zuur. Dus het duurt nog even voor ik je kan vertellen hoe ze smaken. Ik ben in elk geval gestart met het inmaakproces :-)

16-07-13_Moestuintje5.jpg

Onze tomatenplanten zijn minstens een meter hoog (net als alle moestuintjes hier, waarom worden ze zo enorm GROOT?!?). En het heeft even geduurd, maar kijk kijk kijk! De eerste tomaatjes zijn in zicht. 

16-07-13_Moestuintje6.jpg

Net als de eerste frambozen! Die wel erg mini zijn trouwens, maar hé, het begin is er. 


16-07-13_Moestuintje7.jpg

En er zitten ook knoppen in onze bramenstruik. Ik ben erg benieuwd of dat wat gaat worden dit jaar. Het lijkt me zo laat, als je de bramenstruiken in het wild ziet zitten daar al allemaal (nu nog groene) bramen aan. 

16-07-13_Moestuintje8.jpg

Wat zeggen jullie van dit gevaarlijke ding? Dit is dus een komkommer :-) Weten jullie waarom er zoveel stekels aan zitten? Die zie je toch ook niet bij een komkommer in de winkel. 

16-07-13_Moestuintje9.jpg

De aubgerineplantjes groeien ook voorspoedig (dat is dus de wildernis hier onder). Zouden hier ook bloemen aan komen, net als bij de courgette? Die courgette wil trouwens maar niet echt lukken. De eerste twee courgettes die ein-de-lijk groeiden werden aan de plant al verkeerd: aan één kant werden ze helemaal bruin en raar. Zouden ze teveel in de zon staan?

16-07-13_Moestuintje10.jpg

De venkel staat in bloei. Best leuk, maar wat moet je er mee? Onze venkel is ook al een meter hoog trouwens! :-) 

16-07-13_Moestuintje11.jpg

De andijvie is ook klaar om op te eten! Ik ben gek op andijvie. Dus ik eet 'm denk ik lekker helemaal zelf op. Eerder aten we trouwens ook al rucola uit eigen tuin. 

16-07-13_Moestuintje12.jpg

En kijk: de wortels worden oranje! Het zijn er toch minstens 7, dus we hebben er alle vijf in elk geval eentje. Ik ben erg benieuwd hoe lang die wortels nou echt zijn. Ze zijn vast héél ieniemienie, denken jullie ook niet?

16-07-13_Moestuintje13.jpg

Tot slot dan nog deze: dit is onze blauwe aardbei. Tot nu toe nog geen aardbei (of überhaupt een bloemetje) te bekennen, maar hij groeit in elk geval voorspoedig. En dat is toch leuk, voor zaadjes die helemaal uit China hier naar toe zijn gekomen! 


16-07-13_Moestuintje14.jpg

Wat hebben jullie nog in de tuin staan?

xx Syts

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.