Lichtbruin melkbrood

Gepubliceerd op 26 februari 2016 om 13:16

Ik had eindelijk mijn nieuwe broodbak-blikken in huis - en die moesten natuurlijk meteen worden getest! Ik bakte er als eerste dit lichtbruine melkbrood in.

Nieuw materiaal is altijd even puzzelen. Het brood rees tijdens het bakken zo hoog, dat het bijna tegen de verwarmingselementen van de oven aankwam! Vandaar dat het brood een beetje te donker is aan de bovenkant; ik had het ietwat te laat in de gaten. Een stukje aluminiumfolie er over heen voorkwam dat het brood echt zwart werd. :-) 

En het duurde veel langer voor het brood gaar was dan ik had verwacht. Ik dacht dat een half uur in de oven wel voldoende zou zijn, maar pas na zo'n drie kwartier kon ik 'm uit de oven halen. Dat kan natuurlijk ook aan mijn oven liggen, dus check met regelmaat of 't brood al gaar is.

Maar uiteindelijk rolde er een heerlijk brood uit de oven: lekker zacht en vol van smaak. Ook na twee dagen was 't brood nog steeds vers!

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.