Donuts uit de oven

Gepubliceerd op 25 september 2015 om 13:43

Vinden jullie donuts ook zo lekker? Wij eten ze niet zo vaak, want het is best een vette hap. Deze donuts uit de oven zijn een stuk gezonder én erg lekker!

Donuts worden meestal gefrituurd, vandaar dat ze zo vet zijn. Ik was erg benieuwd of donuts uit de oven ook lekker zouden zijn. En dat zijn ze! Qua structuur lijken ze ook wel op gefrituurde donuts: het is luchtig deeg (al zijn gefrituurde donuts nog wat smeuïger). 

Het suikerlaagje is natuurlijk niet zo verantwoord. Maar op een donut hoort een lekker laagje, toch? Ik had er ook chocolade op kunnen doen (leek mij zelf namelijk nóg lekkerder), maar suiker was sneller klaar. En aangezien dit toch een testproject was - ik had nog niet eerder donuts gebakken - wilde ik er ook weer niet ál te veel werk van maken.

Die chocoladelaag doe ik de volgende keer wel, want de donuts zijn geslaagd (ze gingen allemaal op)! Die gaan we dus zeker nog een keer maken. Dan maak ik het gat in het deeg alleen wel wat kleiner, want nu zijn het wel wat dunne donuts geworden. Ik wist niet hoeveel het deeg tijdens het bakken zou rijzen en ik had dus vrij grote gaten uit het deeg gestoken. Iets te groot, bleek. Dat kan de volgende keer wel iets kleiner dus!

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.