Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Rode bonen planten

Dit hebben jullie vroeger vast ook wel eens een keer gedaan: bonenplantjes kweken in een glazen potje met natte watten! Samen met Leendert Jan vulde ik een glazen vaas met gedroogde rode bonen die in mijn kerstpakket zaten. En nu maar afwachten of er iets gaat groeien!

Lees meer »

Macaroni-hamschotel met champignonsaus

't Was best een goed idee, vond ik. En het ziet er ook prima uit, vinden jullie ook niet? Jammer alleen dat we er qua smaak niet zoveel aan vonden, haha! Maar misschien kunnen jullie meer met deze macaroni-hamschotel met champignonsaus?

Lees meer »

Chevetogne gerst brood

Dit is nou echt een brood voor ons: lekker stevig, donker & met heel veel noten & zaden. Uit Slowakije had ik nog een zakje gerst grutten: die heb ik gemalen & gebruikt voor dit brood. En het smaakte prima!

Lees meer »

Aubergineschotel met rijst

Je ziet het niet, maar onder deze tomatensaus & brie zit geroosterde aubergine. Heel veel! En ook nog kip en rijst. Zo lekker... dit is één van onze favoriete recepten hier thuis!

Lees meer »

Chocolate chip vanille cake

Dit is één van mijn favoriete cakes: een chocolate chip vanille cake! Net als chocolate chip koekjes vind ik een plakje van deze cake met van die dikke brokken chocolade er in echt onweerstaanbaar!

Lees meer »

Dulce de leche (karamelpasta)

Karamelpasta: wie lust dat nou niet? Je kunt 't op verschillende manieren maken. Eén van de makkelijkste manieren is door het koken van een blikje gecondenseerde melk. Dat kost vooral veel tijd, maar lukt gegarandeerd!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!