Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

De vensterbank raakt een beetje vol...

Poes moppert wel een beetje. Waar moet je nou fatsoenlijk slapen als de vensterbank vol met moestuintjes staat? :-) Het is een wonder dat er nog niet een pot naar beneden is gevallen, haha! Hebben jullie al wat in de tuin staan? Met zo nu & dan nog vorst 's nachts en overdag zelfs hagel durf ik onze plantjes nog niet buiten te zetten.

Lees meer »

Suikerbroden als 'dankjewel'

Vier suikerbroden bakte ik, voor vier lieve en bijzondere collega's. Bakken is voor mij ook vaak een manier om 'dankjewel' te zeggen, of om iemand te kunnen helpen. Een suikerbrood of vloerbrood, koekjes of een cake, een ovenschotel... doen jullie dat ook wel eens? En wat maken jullie dan?

Lees meer »

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes! Met een heerlijk dikke laag appeltaartdeeg (want dat is toch 't lekkerste deel van een appeltaart...) & een vulling van appeltjes met rozijnen en kaneel. Deze gebakjes zijn handig om uit te delen, want je hoeft geen taart meer aan te snijden!

Lees meer »

Olijven walnoot sodabrood

Sinds onze vakantie in Slowakije ben ik verzot op brood met olijven er door heen. Deze week bakte ik een brood met olijven, walnoten en kaas. Zó lekker en binnen een uur klaar!

Lees meer »

Appelvlaai

Appelvlaai! Met een écht raster er op. Niet eentje die je met allemaal losse stroken deeg maakt, maar met een deegraster uit één stuk! Ik maakte 'm met een speciale rasterroller.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!