Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Maïs tortilla's

Zelf tortilla's bakken is helemaal niet zo moeilijk! Het is net zoiets als pannenkoeken bakken. En dan heb je er ook nog minder ingrediënten voor nodig: maar 3, om precies te zijn. Ik maakte dit keer maïs tortilla's. Wat eten jullie er meestal bij?

Lees meer »

Nasi

Dat was lang geleden, dat we nasi aten! Hoogste tijd dus om dat weer eens te maken. Met lekker veel groente & een heleboel kruiden er door. Ik heb potten vol met kruiden, dus ik kan bijna elke kruidencombinatie wel maken. Hoe groot is jullie kruidenvoorraad?

Lees meer »

Kersen crumble muffin

KERSEN! Wie is er in voor een lekker zoete éénpersoons crumblemuffin met verse kersen? Hij is lekker snel klaar, want je maakt 'm gewoon in de magnetron. In 5 minuten staat 'ie op tafel!

Lees meer »

Indische aardappel-gehaktschotel

Van alleen al de geur van deze Indische aardappel-gehaktschotel worden wij al blij :-) Er zit namelijk een tomatensaus met ketjap & pindakaas door. En dat ruikt zó lekker! Het proeft ook uitstekend, trouwens. Maar dat moet je zelf maar eens proberen!

Lees meer »

Appelkruimeltaart

Er gaat niks boven zelf gebakken appeltaart! Dat is echt met stip mijn favoriete gebak. Zeg nou zelf, wat ruikt er nou beter dan een verse appeltaart? En met een kruimellaag er boven op is 'ie nog lekkerder.

Lees meer »

Gemarmerd bananenbrood

Gemarmerd bananenbrood! Gewoon omdat het zo lekker is. En het er zo leuk uit ziet. En best nog een beetje gezond is. ...oké en ik had ook bananen over, haha! :-)

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!