Griesmeelcake met vanillevla (revani)
Marokkaanse griesmeelcake! In Marokko wordt 't vaak als nagerecht gegeten, maar het is ook lekker bij de koffie of thee. Ik maakte deze licht zoete cake met vanillevla.
Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!
Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!
Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.
Veel bak- en kookplezier!
Sytske
24 jun. 2017 16:00
Marokkaanse griesmeelcake! In Marokko wordt 't vaak als nagerecht gegeten, maar het is ook lekker bij de koffie of thee. Ik maakte deze licht zoete cake met vanillevla.
23 jun. 2017 16:00
Dit is geen appeltaart (zou je bijna denken, hè?) maar een mango kruimeltaart! Weer eens wat anders dan anders - maar minstens zo lekker. Echt een taart voor in de zomer, vinden jullie ook niet?
22 jun. 2017 16:00
Zelf gedroogde tomaatjes! Niet in de zon (had bijna wel gekund met het mooie weer nu, haha!), maar gewoon in de oven. Je moet er een paar uurtjes op wachten voordat ze klaar zijn, maar dan heb je ook wat! :-)
21 jun. 2017 16:00
Zelf tortilla's bakken is helemaal niet zo moeilijk! Het is net zoiets als pannenkoeken bakken. En dan heb je er ook nog minder ingrediënten voor nodig: maar 3, om precies te zijn. Ik maakte dit keer maïs tortilla's. Wat eten jullie er meestal bij?
20 jun. 2017 16:00
Dat was lang geleden, dat we nasi aten! Hoogste tijd dus om dat weer eens te maken. Met lekker veel groente & een heleboel kruiden er door. Ik heb potten vol met kruiden, dus ik kan bijna elke kruidencombinatie wel maken. Hoe groot is jullie kruidenvoorraad?
19 jun. 2017 16:00
KERSEN! Wie is er in voor een lekker zoete éénpersoons crumblemuffin met verse kersen? Hij is lekker snel klaar, want je maakt 'm gewoon in de magnetron. In 5 minuten staat 'ie op tafel!
Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!
Meer weten? Kijk dan bij over mij!
Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!