Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Kaas-ui broodjes

"Wanneer maak je nou weer eens kaas-ui broodjes?" ... Die vraag krijg ik al minstens twee maanden hier thuis. Ik had er niet meteen tijd voor, maar nu heb ik een paar dagen vrij & dus tijd om te bakken! Inmiddels zijn alle broodjes al weer op, dus als je ze wilt proeven moet je zelf maar even de keuken in duiken... :-D

Lees meer »

Gnocchi met zongedroogde tomaat & kip

"Wat eten we nóu?" kreeg ik te horen toen ik dit op tafel zette. En vervolgens werd er nog een tweede portie opgeschept, want het bleek toch wel heel erg lekker te zijn, deze gnocchi met zongedroogde tomaat, paksoi & gekookte kip! :-)

Lees meer »

Chocoladebroodje geitenkaas & pruim

Het fijne van vakantie is dat je echt even tijd kunt maken voor een lunch. En dit is echt zo'n geweldig broodje! Het heeft zo ongeveer alles wat maar lekker is: dikke brokken chocolade (die zitten in het brood), geitenkaas, pruim, walnoten & maple syrup... yum!

Lees meer »

Zuid-Afrikaanse melktert (melktaart)

Een Zuid-Afrikaanse melktert, die stond al lang op mijn bak-verlanglijstje. Dit weekend had ik een mooie reden om 'm eindelijk eens te maken: de collega's van mijn man hadden wel weer eens zin in een taartje. En ik had alleen basisingrediënten in huis. Lekker toevallig, want daar kun je dus precies een melktert mee maken! :-)

Lees meer »

Dadel-vijgenbrood

Zo lekker, dit versgebakken brood met dadels & vijgen! En dan te bedenken dat ik dit vroeger écht niet lustte. Gelukkig maar dat mijn smaak inmiddels wel een beetje is veranderd... :-) Wat vonden jullie vroeger niet lekker, maar nu wel?

Lees meer »

Tarte tatin met appel

Wat vinden jullie: is een tarte tatin meer een gebakje, of juist een nagerecht? Ik vind 'm warm het allerlekkerst, met een bolletje vanille-ijs er bij. Deze tarte tatin maakte ik met appel, maar je kunt 'm ook met ander fruit maken!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!