Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Zuid-Afrikaanse melktert (melktaart)

Een Zuid-Afrikaanse melktert, die stond al lang op mijn bak-verlanglijstje. Dit weekend had ik een mooie reden om 'm eindelijk eens te maken: de collega's van mijn man hadden wel weer eens zin in een taartje. En ik had alleen basisingrediënten in huis. Lekker toevallig, want daar kun je dus precies een melktert mee maken! :-)

Lees meer »

Dadel-vijgenbrood

Zo lekker, dit versgebakken brood met dadels & vijgen! En dan te bedenken dat ik dit vroeger écht niet lustte. Gelukkig maar dat mijn smaak inmiddels wel een beetje is veranderd... :-) Wat vonden jullie vroeger niet lekker, maar nu wel?

Lees meer »

Tarte tatin met appel

Wat vinden jullie: is een tarte tatin meer een gebakje, of juist een nagerecht? Ik vind 'm warm het allerlekkerst, met een bolletje vanille-ijs er bij. Deze tarte tatin maakte ik met appel, maar je kunt 'm ook met ander fruit maken!

Lees meer »

Snickerdoodle mokcake

Ik ben gek op alles met suiker & kaneel. Jullie ook? Suikerbrood, kaneelkoekjes, cake of een pannenkoek met kaneelsuiker... allemaal zó lekker! Deze snickerdoodle mokcake is dat dus dus ook. En het mooiste is nog wel dat je 'm in een paar minuten gemaakt hebt!

Lees meer »

Boffert met krenten

Een boffert met krentjes voor mijn heit! Hij vindt ze zo lekker, en ik vind het zo leuk om ze te maken. Win-win, toch? Een boffert is een ouderwets soort cake zonder boter & suiker, die je niet in de oven bakt, maar in een dichte tulbandvorm kookt in een pan met water. Duurt een beetje langer, maar dan heb je ook wat! Ik deed er trouwens toch een beetje suiker bij: bovenop deed ik een suiker-kaneellaagje. Maakt het nog een beetje lekkerder!

Lees meer »

Maïs desembrood met lijnzaad

Favorietje hier thuis, dit maïs desembrood met lijnzaad! Daar zit zóveel smaak aan. Ik heb 'm al meerdere keren gemaakt, en elke keer als ik een plakkerig & chaotisch deeg sta te kneden denk ik: 'als dit goed komt...' Maar het brood rolt uiteindelijk steeds weer perfect uit de oven. Zo fijn!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!