Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Groentesoep met ballen

Ik heb griep! En ook onze oudste hangt er tegen aan... dikke keel & niet lekker. Bij mij op het werk zijn al een paar collega's goed ziek geweest, en nu moet ik er dus ook aan geloven... bah! Ik maakte dus maar een grote pan groentesoep voor ons klaar. Misschien knappen we daarmee snel weer op...!

Lees meer »

Melkchocolade met stroopwafel & pecannoten

Goedgekeurd! Ik kan dat niet, hè: chocoladerepen die ik nog nooit een keer heb geproefd laten liggen in de winkel... Deze twee kwam ik tegen bij de Albert Heijn en die moesten dus mee: Melk stroopwafel & Melk pecan karamel zeezout. Ze zijn allebei echt heel erg lekker, vooral die met stroopwafel!

Lees meer »

Pesto zalm met boontjes & tomaat

Lekker makkelijk, dit pakketje met zalm, pesto, tomaten en sperziebonen! Je verpakt 't in aluminiumfolie en bakt het daarna in de oven gaar. Wij aten het met penne, maar je kunt er ook gebakken aardappeltjes bij eten.

Lees meer »

Broodje hamburger

Wat gaan jullie vanmiddag doen? Wij zitten nu op de bank met een broodje hamburger (met zelfgemaakte hamburgers), want er moet eerst voetbal worden gekeken. En als het daarna nog een beetje mooi weer is, wil ik eigenlijk nog wel even een frisse neus halen. Lekker uitwaaien!

Lees meer »

Krentenbrood

De jongens gingen voor mij rozijnen halen in de supermarkt... en kwamen met krenten thuis. "Dat is toch hetzelfde, mem?" Nee dus, ontdekten ze ook al snel zelf - ze lustten de krenten niet, haha! Dus ik bakte er maar dit krentenbroodje mee. Lekker!

Lees meer »

Havermout pannenkoeken

Wij gaan vanavond uit eten! Mijn ouders hebben ons namelijk uitgenodigd voor een diner bij hen thuis: gezellig een avondje met zijn vieren. En de jongens blijven gewoon thuis, met de oppas. Ik bakte voor hen een grote stapel havermout pannenkoeken.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!