Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Broodje hamburger

Wat gaan jullie vanmiddag doen? Wij zitten nu op de bank met een broodje hamburger (met zelfgemaakte hamburgers), want er moet eerst voetbal worden gekeken. En als het daarna nog een beetje mooi weer is, wil ik eigenlijk nog wel even een frisse neus halen. Lekker uitwaaien!

Lees meer »

Krentenbrood

De jongens gingen voor mij rozijnen halen in de supermarkt... en kwamen met krenten thuis. "Dat is toch hetzelfde, mem?" Nee dus, ontdekten ze ook al snel zelf - ze lustten de krenten niet, haha! Dus ik bakte er maar dit krentenbroodje mee. Lekker!

Lees meer »

Havermout pannenkoeken

Wij gaan vanavond uit eten! Mijn ouders hebben ons namelijk uitgenodigd voor een diner bij hen thuis: gezellig een avondje met zijn vieren. En de jongens blijven gewoon thuis, met de oppas. Ik bakte voor hen een grote stapel havermout pannenkoeken.

Lees meer »

Courgetterolletjes met pasta & ham

Een soort lasagne maar dan in een totaal andere vorm: courgetterolletjes! Die vind ik er gewoon zo leuk uitzien, dat dat alleen al reden is om ze te maken. Ik deed er pasta & ham in, en lekker veel cottage cheese er op!

Lees meer »

Beenham met honing-mosterdsaus

Als ik een beenham met zelf gemaakte honing-mosterdsaus op tafel zet, is 'ie altijd binnen no-time op. En dan heb ik er zelf niet eens een stukje van gegeten. Maar de mannen hier thuis weten er wel raad mee!

Lees meer »

Kleien met zout brooddeeg

Met brooddeeg kun je heel erg leuk kleien! In de vakantie maakte ik met de jongens zelf 'klei' van zout brooddeeg. Heel simpel om te maken & de jongens hebben zich er 2x enorm mee vermaakt: eerst kleien & een dag later de werkjes mooi beschilderen!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!