Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Gevulde speculaastaart

Voor een gevulde speculaastaart is er nooit een verkeerd moment, vind je ook niet? Zelfs als Sinterklaas al lang weer uit Nederland is, smaakt speculaas nog steeds heel erg lekker!

Lees meer »

Krémes

Als we op vakantie zijn in Hongarije kopen we altijd wel een keer krémes, gebakjes met gele room en bladerdeeg. Het lijkt wel wat op onze tompouce; ze zijn in elk geval net zo lastig om zonder knoeien op te eten! :-)

Lees meer »

Chocoladekoeken

Een paar weken geleden kreeg ik als verlaat verjaardagscadeau een aantal mooie kleine bakringen. Die stonden al even op mijn wensenlijstje, om er kleine luxe koeken mee te kunnen bakken. Ik maakte er als eerste deze chocoladekoeken mee.  Van die kleine bakringen kun je lang niet overal vinden in 'gewone' winkels. De mijne komen bij Meijer Metaalwaren vandaan. Ik was er al langer naar op zoek, dus ik ben blij dat ik er eindelijk een aantal van heb. Ideaal om luxe koeken te bakken, zonder dat die koeken meteen enorm groot zijn! Ingrediënten voor 12 koeken

Lees meer »

Appelkruimeltaart met rode appels

In onze tuin hebben we een heel klein Redlove appelboompje staan. De appeltjes daarvan hebben hebben rozerood vruchtvlees. Dit jaar zaten er maar liefst 53 appels aan de boom en daarmee bakte ik 2 appelkruimeltaarten. En die werden van binnen ook mooi rood! 

Lees meer »

Kaaskoekjes

Super makkelijk om te maken, deze heerlijke brosse kaaskoekjes. En je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig. De koekjes zijn erg lekker bij de borrel!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!