Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Chocolatechip havermout-banaan koekjes

Een koekje waar je 5 ingrediënten voor nodig hebt, maar géén boter, suiker, eieren of bloem! Deze koekjes bestaan vooral uit banaan & havermout. Gezond hè? En om dat een beetje te compenseren deed ik er lekker veel pure chocolade bij. :-)

Lees meer »

Havermoutbrood

Er zit niet alleen havermout aan de buitenkant van dit brood, maar ook er door heen. Lekker! En weet je wat ook fijn is aan dit brood? Je kunt 'm meteen afbakken, maar ook een nachtje in de koelkast zetten en de volgende dag pas bakken. Handig als je gasten voor de lunch krijgt!

Lees meer »

Broodje avocado met tomaat & ei

LUNCH ~ Zijn jullie ook zo toe aan vakantie? Nog een weekje en dan hebben wij allemaal eventjes vrij. En daar kijken we zo naar uit: lekker uitslapen en niks moeten. Heerlijk!

Lees meer »

Soepstengels

Soepstengels zijn altijd lekker! Ik bakte gister een hele stapel voor een etentje vandaag in de kerk - maar de jongens wilden ze het liefst eigenlijk allemaal zélf opeten! Gelukkig had ik er genoeg gebakken, dus ze konden er toch nog een paar proeven. :-)

Lees meer »

Speculaas bonbons

Zelf bonbons maken: dat stond al heel lang op mijn wensenlijstje! Ik had al tijden een mal voor bonbons in de kast liggen, maar het was er nog nooit van gekomen - tot nu! Ik maakte met wat kruidnootjes een speculaasvulling. Lekker en helemaal niet ingewikkeld!

Lees meer »

Donuts uit de oven

Vinden jullie donuts ook zo lekker? Wij eten ze niet zo vaak, want doordat ze worden gefrituurd zijn ze nogal vet. Deze donuts bakte ik in de oven: minstens zo lekker én een stuk minder ongezond! :-)

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!