Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Soepstengels

Soepstengels zijn altijd lekker! Ik bakte gister een hele stapel voor een etentje vandaag in de kerk - maar de jongens wilden ze het liefst eigenlijk allemaal zélf opeten! Gelukkig had ik er genoeg gebakken, dus ze konden er toch nog een paar proeven. :-)

Lees meer »

Speculaas bonbons

Zelf bonbons maken: dat stond al heel lang op mijn wensenlijstje! Ik had al tijden een mal voor bonbons in de kast liggen, maar het was er nog nooit van gekomen - tot nu! Ik maakte met wat kruidnootjes een speculaasvulling. Lekker en helemaal niet ingewikkeld!

Lees meer »

Donuts uit de oven

Vinden jullie donuts ook zo lekker? Wij eten ze niet zo vaak, want doordat ze worden gefrituurd zijn ze nogal vet. Deze donuts bakte ik in de oven: minstens zo lekker én een stuk minder ongezond! :-)

Lees meer »

Guacamole

Guacamole! Ik ben niet zo'n avocado-eter, maar dit gaat er bij mij altijd wel in hoor. Lekker dippen met bugles of tortillachips... yum. De jongens waren er ook erg blij mee. Al was hun enthousiasme eigenlijk alleen maar voor de chips, haha!

Lees meer »

Ham-kaasbroodjes met mosterd-maanzaadsaus

Voor deze ham-kaasbroodjes hoef je geen meesterbakker te zijn. Je maakt ze namelijk gewoon met kant-en-klaar pizzadeeg! Lekker makkelijk dus & heel snel klaar :-) De zoete saus van mosterd & maanzaad zorgt voor een verrassende twist aan deze broodjes.

Lees meer »

Gekruide kip uit de braadzak

Braadstomen is echt super makkelijk! Voor deze maaltijd deed ik kip, aardappels & lekker veel groente samen met een lading kruiden in een braadzak. Even goed husselen & daarna kan het zó in de oven. Eet smakelijk!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!