Zaden crackers
Homemade knapperige crackers! ~ Ik maakte ze met alleen maar zaden & wat kruiden. Super simpel! Ze hebben lekker veel smaak & zijn heerlijk als gewone cracker, maar je kunt ze ook heel goed als toastje gebruiken.
Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!
Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!
Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.
Veel bak- en kookplezier!
Sytske
13 feb. 2018 16:00
Homemade knapperige crackers! ~ Ik maakte ze met alleen maar zaden & wat kruiden. Super simpel! Ze hebben lekker veel smaak & zijn heerlijk als gewone cracker, maar je kunt ze ook heel goed als toastje gebruiken.
12 feb. 2018 16:00
Er gaat niks boven een lekkere ovenschotel! Deze schotel met zuurkool & aardappeltjes maak je af met een saus van crème fraîche, kruiden en kaas. Gewoon zelf gemaakt, zonder pakje of zakje. Simpel en lekker!
11 feb. 2018 16:00
Ik bak heel vaak een bepaald soort koeken op verzoek van de mannen thuis. Deze koekjes dus ook: "Wanneer ga je eens Jan Hagel bakken? Die vinden wij zo lekker..." Groot gelijk hebben ze - het zijn ook één van mijn favoriete koekjes! Je eet zo in je eentje de hele koektrommel leeg (je bent gewaarschuwd)...
10 feb. 2018 16:00
Een vegan appeltaartje! ~ Gewoon omdat het kan. Dankzij één van mijn collega's heb ik laatst heerlijk vegan gegeten - bij vegan gerechten worden geen dierlijke producten zoals boter & kaas gebruikt. En toen dacht ik: kan mijn appeltaart ook vegan? Nou ja, dat moet ik dan meteen even proberen hè. En zie hier het resultaat: een heel lekker taartje! :-)
9 feb. 2018 16:00
Hé, er zit een gat in mijn ontbijtkoekbrood! :-) Zat er toch nog een beetje lucht in het deeg verstopt. Ik wilde eigenlijk een gezonde ontbijtkoek maken - zónder suiker & boter - en het resultaat is erg lekker, maar ik vind het meer op brood lijken dan op koek. Geeft niks, zolang het maar smaakt!
8 feb. 2018 16:00
Het vriest! Er ligt ijs! En dus moet er snert op tafel volgens de mannen hiert thuis. Met héél veel vlees (nee, dit is dus geen soepje voor mij...) Ik maak niet zo heel vaak erwtensoep, dus áls ik er mee aan de slag ga maak ik meteen een enorme pan vol. Wat we niet opeten kan daarna mooi in de vriezer!
Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!
Meer weten? Kijk dan bij over mij!
Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!