Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Honing knoflook zalm

Zoete zalm uit de oven, met honing & knoflookboter. Lekker en zo gemakkelijk om te maken! Vis bakken in de oven lukt altijd :-) En deze zoete versie valt hier erg in de smaak.Ingrediënten voor 1 persoon

Lees meer »

Snelle chocolade havermoutcake

Binnen 10 minuten staat 'ie op tafel, deze gezonde chocolade havermoutcake met banaan. Je 'bakt' 'm namelijk supersnel in de magnetron - zomaar gepiept, dus! :-) Voor deze cake heb je vooral havermout, banaan & ei nodig. Er zit geen boter in, en in plaats van suiker gebruikte ik een beetje honing. Door de banaan en honing smaakt 'ie toch heerlijk zoet - daar heb je dus helemaal geen suiker voor nodig. Ik at de cake als ontbijt, toen 'ie nog warm was. Super lekker met pindakaas & banaan er op! Ingrediënten voor 1 kleine cake

Lees meer »

Koolraap frietjes

Van deze frietjes mag je zoveel eten als je maar wilt. Ze zijn namelijk gemaakt van... koolraap! Super gezond dus, én lekker! Ik houd trouwens ook wel van 'echte' patat, maar ik hoef er nooit zo veel van. Na een paar frietjes heb ik wel genoeg gehad. Dat ik weet dat ze zo vet & ongezond zijn draagt daar vast aan bij. Maar deze frietjes, die kun je zonder schuldgevoel eten. Sterker nog, hier kan best een extra klodder mayonaise bij!Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Sneeuwwitje (Albă ca Zăpada)

In de zomer van 2017 ontdekten we dit gebak in Roemenië: Albă ca Zăpada heet het; dat betekent 'Sneeuwwitje'. Je maakt 'm met allemaal lagen koek, met daartussen een frisse citroencrème. 

Lees meer »

Havermout appelkruimeltaart

Dit havermout appelkruimeltaartje is eigenlijk een heel gezond taartje: er zit geen suiker en bloem in, en maar een heel klein beetje boter! Ik vind een ongezonde appeltaart trouwens wel met stip het allerlekkerst, maar dit taartje is een goed verantwoord alternatief. De boter mis ik totaal niet in deze appeltaart, maar dat er geen suiker in zit - alleen maar een beetje honing - proef je wel. Gelukkig zitten er lekkere zoetzure appeltjes in. En de kruimellaag bovenop de taart is ook heerlijk! Ingrediënten voor 1 taartje van 8-12 punten

Lees meer »

Bombay curry met rijst

Vandaag eten wij Indiaas! Ik maakte gister al deze pittige Bombay curry met rundvlees, zodat alle smaken er daarna goed in konden trekken. Vandaag hoefde ik 'm alleen nog maar op te warmen!Er zijn heel veel verschillende soorten curry's: Indiase gerechten met een mix van diverse  kruiden. Ik maakte de curry dus al een dag eerder, en manlief was nogal teleurgesteld dat we 'm niet meteen diezelfde avond al aten. Het rook namelijk zo lekker! Maar een dag later is de smaak nog veel beter, dus het is het wel waard om er een dagje op te wachten...Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!