Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Chocolade crêpes

Chocolade crêpes! Die kun je natuurlijk als warme maaltijd eten, maar wat dacht je van crêpes als dessert? Met een bolletje vanille-ijs, of een lekker zoete roomvulling er in... Een crêpe is gewoon een pannenkoek, maar dan een hele dunne. Daar kun je dan dus lekker veel van eten, want je zit niet zo snel vol na een paar crêpes. Da's dan weer handig, toch? :-)

Lees meer »

Courgette pizza

Geen pizzabodem van brooddeeg, maar een bodem gemaakt met courgette! Is het dan nog wel een pizza? Nou, eigenlijk niet echt, hè. Het smaakt er wel naar, maar is toch wel heel anders. Maar het is wel lekker, en ook een stuk minder vet! Dus deze courgette pizza is een mooi alternatief als je graag wat kilo's kwijt wilt raken, en tóch pizza wilt eten. Of voor als je gewoon een lichte maaltijd wilt eten. En je kunt er natuurlijk op doen wat je zelf maar wilt. Ik gebruikte wat ik nog had liggen: wat tomatensaus, een tomaat, geraspte kaas, paprika, lente-ui en een restje geitenkaas. Ingrediënten voor 1 pizza

Lees meer »

Salami pizza tosti's

Als je van salami pizza's én van tosti's houdt, dan moet je deze tosti's met salami & tomaat ook eens proberen. Heerlijk simpel en toch zo lekker!Toen ik deze tosti's een paar jaar geleden voor het eerst maakte, ging onze jongste zoon (destijds 3 jaar oud) er meteen mee vandoor. Hij pikte 'm zo uit de keuken en liep er al etend mee de woonkamer in, haha! Ingrediënten voor 2 tosti’s

Lees meer »

Meergranen sodabrood

Zelf brooddeeg kneden & zien hoe mooi het deeg rijst - dat geeft zoveel voldoening! Maar soms is 't ook wel makkelijk om snel te kunnen. Dit meergranen sodabrood hoef je niet te kneden, hij kan meteen de oven in. En dat is natuurlijk heel handig als je niet veel tijd hebt. Ik bakte dit brood op een dag waarop ik onverwacht thuis moest werken en ik geen vers brood meer in huis had. Ik had ook geen tijd om een brood te halen, dus ik besloot om zelf maar een broodje te bakken. Het deeg klaarmaken kostte hooguit vijf minuten tijd, en terwijl het brood in de oven stond kon ik mooi verder werken! 

Lees meer »

Pizza met artisjok, spinazie & tomaat

Een verse pizza met lekker veel groenten. En deze pizza met artisjok, spinazie & tomaat ziet er al heerlijk uit vóórdat hij de oven in gaat. Al die kleurtjes, daar houd ik zo van! :-)Ingrediënten voor 4 pizza's

Lees meer »

Bananencake met chocolade & cruesli

Is het een taart of is het een cake? Met een lading overrijpe bananen bakte ik deze cake met chocolade, rozijnen & cruesli. In de vorm van een taart, dus dan kan 'ie lekker ook voor een gebakje doorgaan. Toch? :-)Ik sneed de taart in 12 punten, maar je kunt er ook prima meer stukken uit snijden. Aan een kleine taartpunt heb je meer dan genoeg! Ingrediënten voor 1 taart van 12 punten

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!