Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Courgette lasagne

Hebben jullie ook zo lekker gegeten tijdens de Paasdagen? Wij wel! Een heerlijk paasontbijt in de kerk, uitgebreid lunchen, verjaardagen met taart & hapjes... Het smaakte allemaal erg goed. Na dit weekend was het dus wel weer hoog tijd voor iets gezonds: een lekkere courgette lasagne met vooral véél groente!

Lees meer »

Soep met een dakje

Een gewoon soepje, maar dan nét even anders. Maak er een dakje bovenop en je alledaagse soep wordt ineens een mooi en verrassend voorgerecht!

Lees meer »

Chocolade kruidnoten ijs

Afgelopen kerst hadden wij pepernoten als dessert. Want ja, wij hadden er natuurlijk weer een heleboel over! Niet alleen gewone kruidnootjes, maar ook chocolade kruidnoten. En hoe lekker ik die ook vind: na 5 december is de aantrekkingskracht op de één of andere manier toch wat verdwenen. Daarom besloot ik er ijs van te maken!

Lees meer »

Kwark tiramisu

Tiramisu is een Italiaans dessert, dat meestal uit verschillende lagen biscuit, cacao, mascarpone, koffie en ei bestaat. In deze variant heb ik de mascarpone vervangen door kwark. Dat had ik namelijk toch al in de koelkast staan!

Lees meer »

Bruin brood met zonnebloempitten

In onze voorraadkast stond nog een pak mix voor bruin brood dat hoognodig op moest. Houdbaar tot deze maand! Een gewone bruine boterham vind ik wat saai, dus ik gaf er even een draai aan.

Lees meer »

Sandwich kaas appel

Dit is een combinatie die misschien niet heel erg voor de hand ligt. Maar ik kan je verzekeren: hij is heel erg lekker! Zeker eens proberen dus.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!