Vetvrije appelcake
Dit is een perfect taartje voor wie wel graag iets lekkers wil bakken, maar geen vet stuk taart wil eten. In deze appelcake zit namelijk helemaal geen boter!
Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!
Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!
Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.
Veel bak- en kookplezier!
Sytske
20 sep. 2015 15:29
Dit is een perfect taartje voor wie wel graag iets lekkers wil bakken, maar geen vet stuk taart wil eten. In deze appelcake zit namelijk helemaal geen boter!
19 sep. 2015 20:01
Een taartje met verse aardbeien er op ziet er altijd zo aanlokkelijk uit (vind ik dan). Deze aardbeien zandtaartjes zijn fris, niet te zoet en hebben een heerlijk zanderige bodem. Een echt zomertaartje!
19 sep. 2015 19:29
Met dit basisrecept voor een zand taartbodem kun je eindeloos variëren. Vul 'm met room en zomerfruit, karamel met appels en noten, of slagroom en chocolade... eigenlijk alles kan er wel op!
19 sep. 2015 15:58
Een in stukjes gesneden appel wordt zomaar bruin. En dat lijkt natuurlijk niet meer mooi. Met wat water en citroensap kun je dat heel simpel voorkomen.
15 sep. 2015 22:17
Vis bak ik bijna nooit meer in een koekenpan, maar eigenlijk altijd in de oven. Dan lukt de vis namelijk elke keer :-) Net zoals deze zalm met honing-mosterd-balsamicosaus.
15 sep. 2015 21:45
Het mooie van een sodabrood is dat het niet hoeft te rijzen. Het kan meteen de oven in! Dit brood krijgt extra smaak door de zongedroogde tomaatjes.
Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!
Meer weten? Kijk dan bij over mij!
Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!