Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Oergranenbrood

Met een zak oergranenmeel dat ik bij de molen kocht bakte ik dit lekker stevige brood. Wij aten 'm na een flinke strandwandeling, met een lik boter en een paar plakken kaas er op en een kop tomatensoep er bij. Lekker! Ingrediënten voor 1 groot brood

Lees meer »

Koe lok ai (kip in sinaasappelsaus)

Toen deze Koe lok ai eindelijk netjes in een schaaltje zat & klaar was om op te eten, was onze keuken één grote ontplofte bende! :-) Koe lok ai is gefrituurde kippenstukjes met een lekker knapperig laagje er om heen en  sinaasappelsaus er bij. Het viel hier thuis prima in de smaak, maar tjonge jonge, het was wel een klusje om te maken, hoor! Ook om de keuken daarna weer schoon te maken... al zegt dat natuurlijk ook alles over mij, haha :-) Ingrediënten voor 2-3 personen

Lees meer »

Mexicaans maïsbrood

Ik ben gek op brood-met-iets-er-in. Een lekker notenbrood bijvoorbeeld, een suikerbrood of brood met dadels en vijgen... heerlijk! In dit hartige maïsbrood deed ik een mix van pecannoten, zongedroogde tomaat en maïskorrels. Lekker met kaas er op! Ingrediënten voor 1 bakplaat vol

Lees meer »

Suikerbrood

Over twee weken komen een paar collega's bij mij thuis suikerbrood bakken. Gewoon omdat dat gezellig en leuk is! :-) Hoog tijd dus om zelf eerst weer eens een suikerbrood te bakken, want dat was al weer even geleden. Ik kan inmiddels overigens bijna met mijn ogen dicht suikerbrood bakken, zo vaak heb ik dat gedaan. Maar aan anderen uitleggen hoe dat gaat is natuurlijk wel weer wat anders. Dan is even oefenen toch wel heel handig, haha!Het recept staat hier. Kunnen jullie ook oefenen!

Lees meer »

Abrikozen cakejes (zebrakoeken)

Ik heb altijd gedacht dat deze koeken zebrakoeken heetten... maar het blijken abrikozen cakejes te zijn! :-) In de koeken zit namelijk een laagje abrikozenjam & dat maakt ze extra lekker. Ik wilde ze al heel lang maken, maar kon er geen enkel recept voor vinden. Dus nu heb ik maar zelf zo goed mogelijk uitgepuzzeld hoe je ze moet maken. Met de cake/koek ben ik wel tevreden, maar aan de toplaag kan nog wel wat worden verbeterd. Sowieso moet je per koek in één keer de witte laag er op smeren, en dan meteen de bruine strepen er op doen. Als je namelijk eerst op alle koeken de witte laag maakt, en dan pas de bruine strepen er op spuit, dan is de witte glazuurlaag al een beetje uitgehard en kun je er geen zigzag strepen meer in trekken. Dat moet een volgende keer dus zeker anders! Maar los daarvan denk ik dat de ingrediënten van de witte laag ook wat anders moeten zijn, maar ik ben er nog niet uit wát precies. Het maakte de jongens overigens niet zoveel uit. Die lustten ze zo ook wel! :-)  Ingrediënten voor 8 koeken

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!