Uien snijden zonder tranen
Oké, vertel. Hoe doen jullie dat: uien snijden zonder tranen? Bij mij wordt het elke keer weer een heerlijk emotionele toestand in de keuken. Ik ging dus op zoek naar tips om dat gesnotter te voorkomen.
Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!
Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!
Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.
Veel bak- en kookplezier!
Sytske
17 aug. 2016 17:00
Oké, vertel. Hoe doen jullie dat: uien snijden zonder tranen? Bij mij wordt het elke keer weer een heerlijk emotionele toestand in de keuken. Ik ging dus op zoek naar tips om dat gesnotter te voorkomen.
15 aug. 2016 17:00
Een paar weken geleden kocht ik tijdens een weekend hiken een desembrood met noten & vijgen. Dat smaakte zo goed dat ik besloot 'm zelf ook eens te maken. Dit is het resultaat: minstens zo lekker :-)
14 aug. 2016 17:00
Een mooi bol cupcakeje is leuk, maar natuurlijk niet als je 'm wilt versieren met bijvoorbeeld fondant of marsepein. Dan moet 'ie zo plat mogelijk zijn! Gelukkig kun je een cakeje heel eenvoudig plat maken: met een glazen snijplaat.
13 aug. 2016 17:00
Vind je ze niet leuk, deze gekookte eitjes in de vorm van een hartje? Staat leuk op de ontbijttafel. Of bij een romantisch ontbijtje op bed :-)
12 aug. 2016 17:00
Weekend! Tijd voor een borrel met lekkere hapjes. Of gewoon een lekker luie avond op de bank met wat lekkers er bij. Fijne avond allemaal!
11 aug. 2016 17:00
Er zijn heel veel verschillende methoden om een brood te vormen. Ik heb ze nog lang niet allemaal uitgeprobeerd én op de foto gezet. Hier vind je wat ik tot dusverre al stap-voor-stap heb bijgehouden!
Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!
Meer weten? Kijk dan bij over mij!
Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!