Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Stroopwafels

Wat ik zou missen als we in het buitenland zouden gaan wonen? STROOPWAFELS natuurlijk! Nee, we hebben geen plannen om te emigreren hoor! Maar ik wilde wél zelf stroopwafels kunnen bakken. Vinden jullie ze niet mooi geworden? :-)

Lees meer »

Olijven brood

Brood met olijven! Sinds onze vakantie in Slowakije ben ik daar helemaal verzot op. Dit lekkere olijvenbroodje is een handige snelle versie: hij staat - inclusief kneden en bakken - binnen een uur op tafel.

Lees meer »

Zoete aardappel brownies

Weet je wat zo fijn is aan deze lekker smeuïge brownies? Je mag er met een gerust hart een paar extra van eten! Er zit namelijk geen boter en geraffineerde suiker in. In plaats daarvan gebruikte ik honing en... zoete aardappels!

Lees meer »

Appel-kaneel boffert

Mijn vader wilde zo graag weer eens een boffert eten. En dus maakte ik er eentje: dit keer een appel-kaneel boffert met rozijnen en een kaneelsuikerlaagje.

Lees meer »

Boodschappen uit Slowakije

Wat lijkt de zomer al weer ver weg, hè? Wij zijn stiekem al weer een beetje aan het aftellen wanneer we weer op vakantie mogen. En gelukkig hebben we nog wat 'souvenirs' van afgelopen zomer in Slowakije. Jullie mogen raden: wie nam wat mee? :-D

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!