Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

In de Telegraaf & op Omrop Fryslân

Vandaag ben ik zomaar 2x op één dag in de media: mijn notenslof met karamel staat in het VRIJ magazine van de Telegraaf, en op Omrop Fryslân vertelde ik zojuist hoe je pindakoeken met witte chocolade maakt. Beide recepten vind je natuurlijk hier!

Lees meer »

Bami met kip & zure komkommer

Met pindakaas er bij wordt alles lekker. Toch? Ik gebruikte 't voor de saus voor deze bami met kip en zure komkommer. Heel erg simpel en zoveel lekkerder dan bami met een mix uit een pakje!

Lees meer »

Speltbrood met lijnzaad

Dit speltbrood met lijnzaad is zó lekker! Ook na een dag is het brood nog steeds heerlijk luchtig, zacht en vol van smaak. En als 'ie vers uit de oven komt kunnen we er helemaal wel van door blijven eten!

Lees meer »

Kerrie-preischotel

Prei en kerrie is altijd een goede combinatie, vinden jullie ook niet? Combineer het met banaan, rozijntjes, gehakt en aardappels en je hebt een heerlijke ovenschotel, zonder pakjes & zakjes!

Lees meer »

Havermout ontbijt met vla & banaan

Willen jullie ook zo graag dat het zomer wordt? Ik ben echt héél erg hard toe aan zon. Veel zon! Dus ik ben vandaag maar gestart met een zonnig, geel ontbijt met havermout, banaan, vla & gele rozijnen.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!