Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Chocolade crème cakerol

"Ooh, ben jij Sytske, van het bakken? En is dát dan jullie zoon die ook zulke lekkere dingen maakt?" In de afgelopen weken heb ik die vraag meerdere keren gekregen van mensen die ik leerde kennen. Dat blijft heel gek, haha! Dat je zelf die ander nog helemaal niet kent, maar dat zij jou wél (soort van) kennen. 

Lees meer »

Brownie chocolatechip cookies

Ik vertelde laatst al eens dat één van onze jongens zo aan het bakken is geslagen, hè? Nou, dat doet 'ie nog steeds! Hij is gek op chocolade, en dus wilde hij laatst de brownie chocolatechip cookies maken. Beter kon bijna niet: brownies én chocolate chip cookies!Maar hij bedacht toch een manier waardoor ze nóg lekkerder werden. Hij vond namelijk in de kast nog een pakje chocoladeglazuur. En dat kon er prima bovenop, vond hij! En daar had hij helemaal gelijk in :-)Het recept kun je hier vinden!

Lees meer »

Hazelnootschuimtaart

Er was er één jarig, hoera, hoera... en precies op zijn verjaardag zat onze jongste ziek thuis met corona! Dat is dan wel dubbel pech hebben hè. Enige voordeel daarvan was dat we deze hazelnootschuimtaart, waar hij om had gevraagd, niet met visite hoefden te delen. :-) En gelukkig is Hessel intussen weer helemaal beter!Twee weken later deden we een nieuwe poging om zijn verjaardag te vieren: toen was er hier thuis niemand ziek, maar in de rest van de familie wél! Dus toen hadden we opnieuw heel veel taart om zelf op te eten, dit keer een appelkruimeltaart en een monchoutaart. We hebben voorlopig dus wel even genoeg taart gehad...! 

Lees meer »

Crueslikoekjes

Ik bakte net drie bakplaten vol met koekjes :-D en hoe zijn jullie het weekend begonnen? Deze cruesli koekjes heb ik echt al heel vaak gebakken. Ideale koekjes om oude cruesli mee op te maken. Wij hadden nog een blik met wat zacht geworden cruesli staan. Niet zo heel lekker meer in de yoghurt en melk, maar heerlijk in deze knapperige koekjes! En de koekjespot is meteen weer gevuld (nou ja, eigenlijk past het er niet allemaal in één keer in, haha.)Het recept kun je hier vinden. 

Lees meer »

Slagroomtaart

Mijn vader was onlangs jarig en hij vroeg aan onze Wander (12): "Vind jij het ook leuk om een taart voor mij bakken?" Dat hoefde hij maar één keer aan Wander te vragen! Het moest iets met slagroom worden, dus Wander maakte een slagroomtaart. Is 'ie niet mooi geworden?Eerder maakte Wander een fondanttaart, dus hij wist al hoe je biscuitdeeg bakt. De rest van het werk voor de slagroomtaart vond hij daarna véél makkelijker dan wat je voor een fondanttaart nog moet doen. Slagroom werkt wat makkelijker dan fondant! Mijn vader was erg blij met de taart, die ook prima smaakte. Voor herhaling vatbaar dus!

Lees meer »

Mini chocoladetulbandjes

Cake in een tulbandvorm. Ik kan er niks aan doen, maar als ik dat zie loopt het water me meteen al in de mond. Zo'n tulband heeft gewoon wat meer dan een gewone cake - ook al is de cake qua ingrediënten precies hetzelfde!Een gewone tulbandcake is alleen zo groot (al is dat met de jongens hier thuis meestal niet zo'n probleem, de cake komt toch wel op). Met van die kleine tulbandvormpjes bak je gewoon net zoveel eenpersoonscakejes als je nodig hebt. Ik deed ook wat greinsuiker door de cakejes. Dat geeft er, samen met de kaneel, een beetje een suikerbrood-smaak aan. Lekker!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!