Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Crueslikoekjes

Ik bakte net drie bakplaten vol met koekjes :-D en hoe zijn jullie het weekend begonnen? Deze cruesli koekjes heb ik echt al heel vaak gebakken. Ideale koekjes om oude cruesli mee op te maken. Wij hadden nog een blik met wat zacht geworden cruesli staan. Niet zo heel lekker meer in de yoghurt en melk, maar heerlijk in deze knapperige koekjes! En de koekjespot is meteen weer gevuld (nou ja, eigenlijk past het er niet allemaal in één keer in, haha.)Het recept kun je hier vinden. 

Lees meer »

Slagroomtaart

Mijn vader was onlangs jarig en hij vroeg aan onze Wander (12): "Vind jij het ook leuk om een taart voor mij bakken?" Dat hoefde hij maar één keer aan Wander te vragen! Het moest iets met slagroom worden, dus Wander maakte een slagroomtaart. Is 'ie niet mooi geworden?Eerder maakte Wander een fondanttaart, dus hij wist al hoe je biscuitdeeg bakt. De rest van het werk voor de slagroomtaart vond hij daarna véél makkelijker dan wat je voor een fondanttaart nog moet doen. Slagroom werkt wat makkelijker dan fondant! Mijn vader was erg blij met de taart, die ook prima smaakte. Voor herhaling vatbaar dus!

Lees meer »

Mini chocoladetulbandjes

Cake in een tulbandvorm. Ik kan er niks aan doen, maar als ik dat zie loopt het water me meteen al in de mond. Zo'n tulband heeft gewoon wat meer dan een gewone cake - ook al is de cake qua ingrediënten precies hetzelfde!Een gewone tulbandcake is alleen zo groot (al is dat met de jongens hier thuis meestal niet zo'n probleem, de cake komt toch wel op). Met van die kleine tulbandvormpjes bak je gewoon net zoveel eenpersoonscakejes als je nodig hebt. Ik deed ook wat greinsuiker door de cakejes. Dat geeft er, samen met de kaneel, een beetje een suikerbrood-smaak aan. Lekker!

Lees meer »

Fondanttaart

Deze fondanttaart is niet door mij gemaakt, maar is gebakken door onze Wander (12)! Hij heeft de smaak van het bakken helemaal te pakken en wil het ene na het andere maken. En in de categorie 'waarom makkelijk beginnen als het ook moeilijk kan' besloot hij dat hij meteen maar voor een ingewikkeld project wilde gaan: een fondanttaart. Vinden jullie 'm niet mooi gelukt?Wander zit in 1 VWO en heeft daar twee favoriete vakken: gymnastiek & verzorging! Dat zijn echt totaal niet de verzorgingslessen zoals ik die vroeger kreeg - het enige wat ik daarvan heb onthouden is hoe je de wasvoorschriften in kledinglabels moet lezen (ook handig natuurlijk, daar niet van). Bij deze lessen verzorging gaan ze ook koken en bakken! Super leuk, ik wilde dat ik dat vroeger ook had gehad. Alles wat daar in de les wordt gebakken, maakt Wander bij thuiskomst direct nóg een keer. Vaak ook nog gewoon uit zijn hoofd! En daarna wil hij dus meteen door naar andere recepten, die hij bijna helemaal zelf zelf maakt. Hij weet inmiddels trouwens wel waarom ik niet zo vaak een fondanttaart maak, want ook Wander had ruzie met zo'n enorme lap fondant. Daar kwamen natuurlijk toch wat scheurtjes en rimpels in. Maar goed, voordat ik überhaupt een foto kon maken van de hele taart had hij 'm al lang aangesneden om er een stuk van op te eten! Haha. :-D Ik moet wel een beetje oppassen wat ik hier schrijf, want Wander leest ongetwijfeld mee :-)Het recept voor fondanttaart kun je hier vinden.

Lees meer »

Kruimelkoek met jam

Vanochtend kwamen twee vriendinnen bijkletsen, en dus had ik gisteravond een lekkere koek gebakken. Deze kruimelkoek met jam is echt supersimpel om te maken: je bent langer bezig met alle ingrediënten bij elkaar te zoeken, dan dat je aan het mixen bent. Je kunt er allerlei soorten jam voor gebruiken. Lekker makkelijk dus!Ik maakte deze koek al veel vaker; het basisrecept kun je hier vinden. 

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!