Home » Recepten » Voor- en bijgerechten » Spekboontjes

Spekboontjes

Spekboontjes9.jpg

Geef gewone sperzieboontjes een lekkere smaaktwist door ze met spekjes klaar te maken. Heerlijk bij gewone gekookte aardappels, of als bijgerecht bij de rijst of een paar krieltjes. 

Sperziebonen met spek: voor mijn man is dat een soort jeugdsentiment. Zijn moeder maakt het af en toe en hij vond het heerlijk. Hoe ze dat precies klaarmaakte: géén idee. Iets met plakken spek en lagen sperziebonen in een sudderpan, geloof ik.

Hoe dan ook, ik kan het niet meer aan haar vragen (ze leeft niet meer), en daarom heb ik er maar mijn eigen recept van gemaakt. En dit is echt supersimpel ('t is bijna geen recept meer, hè?). 

 

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 400 gram sperziebonen
  • 150 gram spekreepjes
  • bakboter


En zo maak je het

  1. Kook de sperziebonen beetgaar. Giet af.
  2. Verhit wat boter in een wok. Bak de spekjes 1-2 minuten.
  3. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2-3 minuten mee, zodat alles goed heet is en de smaak van de spekjes goed door de sperziebonen is gemengd. Serveer direct.
Spekboontjes13.jpg
Spekboontjes2.jpg
Spekboontjes11.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.