Home » Recepten » Voor- en bijgerechten » Paneermeel

Paneermeel

Ik maak regelmatig zelf paneermeel. Niet omdat dat zo duur is in de winkel, maar omdat zelfgemaakte paneermeel veel lekkerder is. En het is een mooie manier om oud brood op te maken!

Er zit veel meer smaak aan home-made paneermeel. Want je kunt het maken met het brood wat je zelf het lekkerst vindt: donker pittenbrood, of juist witbrood. Ik mik overigens vaak van alles door elkaar. Het is eigenlijk geen recept te noemen, want het is reuze eenvoudig!

Ingrediënten

  • (oud) brood 

 

En zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 150 graden.

2. Leg het brood in de oven en laat het in 30-45 minuten drogen. Hoe lang je nodig hebt hangt af van het brood en hoe dik dat is. Als je het brood knappend kunt breken is het klaar.

Paneermeel4.jpg

3. Verkruimel het brood in een keukenmachine en maal het helemaal fijn. En klaar! Je kunt het in een goed afgesloten bakje zo een aantal maanden bewaren.   

Paneermeel16.jpg
Paneermeel11.jpg
Paneermeel1.jpg
Paneermeel7.jpg
Paneermeel5.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.