Home » Recepten » Voor- en bijgerechten » Kikkererwtensalade met tomaat & mozzarella

Kikkererwtensalade met tomaat & mozzarella

Als maaltijdsalade, bij de barbecue of als bijgerecht bij lunch of diner: deze kikkererwtensalade met tomaat, mozzarella, pesto en lente-uitjes past eigenlijk overal wel goed bij.

Hij is bovendien in een paar minuten klaar & blijft in de koelkast prima. In tegenstelling tot sla (die je niet kunt bewaren, want dan wordt het een weke hap) kun je deze salade dus zelfs een dag van te voren al klaarmaken! Dat is handig, toch? En niet te vergeten: hij is erg lekker. Dus. 

Ingrediënten

  • 500 gram mini trostomaatjes of cherrytomaten
  • 265 gram kikkererwten (1 blik à 400 gram)
  • 3 lente-uitjes
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eetlepels pesto genovese


Bereiden

  1. Snijd de tomaatjes in vieren en de lente-uitjes en mozzarella in stukjes.
  2. Spoel de kikkererwten schoon met koud water en laat ze goed uitlekken.
  3. Meng de kikkererwten, mozzarella, tomaatjes, lente-uitjes en pesto in een grote schaal door elkaar.


Salademetkikkererwtentomaatenpesto2.jpg
Salademetkikkererwtentomaatenpesto3.jpg
Salademetkikkererwtentomaatenpesto15.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.