Bechamel saus

Dit receptje is altijd handig om bij de hand te hebben. Met een paar ingrediënten (die je toch altijd wel in huis hebt) maak je simpel en snel zelf een bechamel saus.

Ik maakte deze saus voor over de lasagne, maar je kunt 'm ook prima over groente eten. Of gewoon zo over de pasta. 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 ml halfvolle melk
  • 32 gram boter of margarine
  • 40 gram bloem
  • snuf zout
  • snuf nootmuskaat

En zo maak je het

  1. Smelt de boter in een pannetje.
  2. Roer de bloem door de boter.
  3. Voeg daarna al roerend met een kleine garde de melk er aan toe.
  4. Voeg een snuf zout en snuf nootmuskaat toe.
  5. Laat de saus al roerend ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  6. Je kunt de saus direct serveren (over groente, bijvoorbeeld, of over een lasagneschotel). Je kunt de saus ook 1-2 dagen in de koelkast bewaren of in porties invriezen en later gebruiken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.