Home » Recepten » Koekjes » Roomboter amandel zandkoekjes

Roomboter amandel zandkoekjes met kandij

Brokjes suiker op koekjes: onze oudste zoon is er gek op. En dus strooide ik over deze amandelkoekjes een beetje kandij.

Maar eigenlijk vind ik dat er zelf niet zo goed bij passen: de koekjes zijn zelf heerlijk bros, en de harde kandijbrokjes vormen daarmee een wat te groot contrast. Ik gebruikte bruine kandij en die is sowieso wat groter en harder dan de witte kandij die ik ook in huis heb.

Je kunt de kandij ook vervangen door wat rietsuiker of gewone kristalsuiker. Of weglaten, want de koekjes zijn van zichzelf ook heerlijk!

 

Ingrediënten (voor ca. 30 koekjes)

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram bloem
  • 150 gram koude, ongezouten roomboter
  • 100 gram rietsuiker
  • handvol kandijsuiker, rietsuiker of kristalsuiker
  • 1 ei
  • snuf zout

 

Bereiding

  1. Doe de bloem samen met de amandelmeel, rietsuiker en een snuf zout in een mengkom.
  2. Snijd de boter in blokjes en doe deze ook in de kom.
  3. Split het ei en doe de dooier bij je mengsel (het eiwit heb je niet nodig).
  4. Mix de ingrediënten door elkaar met een mixer en maak er met je handen een soepele deegbal van.
  5. Verpak het deeg in plastic folie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  7. Rol het deeg in een staafvorm uit en snijd in plakjes van ongeveer 4-5 millimeter dikte.
  8. Druk de plakjes een beetje plat en leg ze met voldoende ruimte ertussen op een stuk bakpapier.
  9. Bestrooi ze met wat kandij en druk het zachtjes in het deeg.
  10. Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 minuten af en laat ze daarna even afkoelen.


Tip: amandelmeel is vrij prijzig. Je kunt eenvoudig zelf amandelmeel maken door amandelen te vermalen in een koffiemolentje!

 

Roomboteramandelkoekjesmetkandij_origineel.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.