Pompoenkoekjes

Ik had nog nooit een recept met pompoen gemaakt. En dus kocht ik afgelopen herst een pompoen. Geen idee nog wat ik er mee zou maken!

Omdat ik verwachtte dat niet iedereen thuis meteen gecharmeerd zou zijn van pompoen, besloot ik om eerst maar eens iets te maken waarbij je niet ziet dat er pompoen in zit. Dat werden deze pompoenkoekjes! 

De koekjes zijn lekker zoet, maar werden helaas toch met argwaan bekeken. Voor ons dus geen succes. Maar laat je vooral niet weerhouden, ik vond ze zelf prima smaken!

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram pompoen in blokjes, zonder schil
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 vanillestokje
  • 1 eiwit + 1 dooier
  • 75 gram ongezouten zachte boter
  • 90 gram fijne suiker
  • Poedersuiker om te bestrooien

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Kook de pompoenblokjes met een beetje water en het opengesneden vanillestokje tot de blokjes zacht zijn. Giet dan af.
  3. Schraap het merg uit het vanillestokje. Doe dit bij de pompoenblokjes. 
  4. Prak de pompoenblokjes fijn met een vork en laat afkoelen.
  5. Roer de pompoenpuree en de bloem, de eidooier, de boter en suiker goed door elkaar.
  6. Maak kleine balletjes van ongeveer 1 eetlepel beslag en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. De balletjes lopen uit tijdens het bakken, dus houd voldoende ruimte tussen de koekjes. 
  7. Smeer de bovenkant van de koekjes in met het losgeklopte eiwit.
  8. Bak de koekjes 20-25 minuten.
  9. Laat de koekjes afkoelen op een rooster en bestrooi ze met de poedersuiker.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.