Home » Recepten » Koekjes » Havermout M&M koekjes

Havermout M&M koekjes

Deze koekjes zijn een variant op de 'gewone' M&M koekjes: er zit namelijk ook havermout doorheen. Daardoor zijn het natuurlijk heel erg gezonde & verantwoorde koekjes! ;-)

De koekjes blijven vrij zacht. Hoewel ik de smaak heerlijk vond, wil ik deze koekjes nog eens een keer op een andere manier maken. Dan ga ik de havermout vermalen, in plaats van het grof door het deeg te mengen. Ik deed dat bijvoorbeeld al bij deze havermout chocolate chip koekjes. De smaak verandert er niet door, maar het komt de structuur van het koekje waarschijnlijk wel ten goede!


Ingrediënten

  • 115 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 150 gram donkerbruine suiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 groot ei
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 140 gram havermout
  • 125 gram bloem
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel zuiveringszout / baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 160 gram M&M's

Bereiden

  1. Mix de boter en suiker door elkaar.
  2. Voeg het ei en de vanille toe, en mix ongeveer twee minuten.
  3. Meng in een andere kom de havermout, bloem, kaneel, zuiveringszout en zout.
  4. Voeg de natte ingrediënten toe en mix op lage snelheid.
  5. Voeg de M&M's toe.
  6. Laat het deeg tenminste 30 minuten in de koelkast rusten.
  7. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  8. Rol kleine balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd voldoende ruimte tussen de balletjes, ze lopen uit tijdens het bakken.
  9. Druk een paar extra M&M's in de bovenkant van de koekjes.
  10. Bak de koekjes 10-12 minuten, totdat ze lichtbruin zijn aan de zijkanten.
  11. Haal de koekjes uit de oven en laat ze even afkoelen op de bakplaat; ze zijn dan nog zacht, maar worden later harder. Laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.

 

HavermoutMMkoekjes-1.jpg
2014-10-10170340.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.