Home » Recepten » Koekjes » Brownie chocolade koekjes

Brownie chocolade koekjes

Dit is het perfecte koekje voor wie niet kan kiezen tussen brownies of chocolate chip koekjes. Combineer ze gewoon met elkaar!

Ingrediënten:

Voor de koeklaag:

  • 1 1/4 kopje bloem
  • 1/8 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zuiveringszout of baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 5 eetlepels zachte ongezouten boter
  • 3 eetlepels licht bruine suiker
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 groot ei op kamertemperatuur
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 3/4 kop chocolade stukjes

Voor de brownielaag:

  • 5 eetlepels bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 3 oz pure chocolade, fijngehakt
  • 4 eetlepels ongezouten boter
  • 1/2 theelepel instant espresso poeder
  • 3/4 kopje kristalsuiker
  • 1 groot ei op kamertemperatuur
  • 1/2 theelepel vanille-extract

 

Bereiding

  1. Verwarm oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een brownievorm met bakpapier. 

Het koekdeeg maken:

  1. Meng de bloem, bakpoeder, zuiveringszout en zout.
  2. Mix de boter en suiker ongeveer 2 minuten.
  3. Voeg het ei en de vanille toe en mix goed.
  4. Voeg de helft van de bloemmengsel toe en meng ongeveer 15 seconden. Voeg daarna het resterende bloemmengsel toe en mix totdat dit goed is opgenomen.
  5. Meng de chocoladestukjes door het deeg.

Het browniedeeg maken:

  1. Meng de bloem, het zout en cacaopoeder.
  2. Smelt de chocolade, boter en instant espresso poeder au-bain marie. Als de chocolade is gesmolten haal je de pan van het vuur en voeg je de suiker toe. Roer totdat de suiker helemaal is opgenomen. 
  3. Haal de kom van de pan en laat het mengsel even afkoelen.
  4. Zodra de chocolade mengsel wat is afgekoeld, voeg je het ei en de vanille toe. Mix totdat het volledig is opgenomen.
  5. Voeg nu het bloemmengsel toe aan het chocolademengsel. Meng dit goed door elkaar. 
  6. Giet het beslag in de brownievorm.
  7. Leg nu brokjes koekdeeg op de brownielaag. 
  8. Bak de brownie chocolade koek 25-30 minuten, totdat de koeklaag licht bruin is.
  9. Haal de koek uit de oven en laat helemaal afkoelen. Snijd daarna de koek in kleine vierkanten. 

 

Tip: in veel Amerikaanse recepten worden Amerikaanse maten gebruikt, zoals cups. Dat kun je allemaal om gaan rekenen naar grammen, maar dat is een hele klus: één kop bloem weegt bijvoorbeeld niet even veel als één kop havermout. Het is het handigst om gewoon ook Amerikaanse maatbekers te kopen. Die vind je in allerlei winkels, maar ook gewoon in de AH!

 

Browniechocoladekoekjes-1.jpg
2014-10-15104828.jpg
2014-10-14150311.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.