Brosse theekoekjes

Ik zou eigenlijk spritsen maken... maar bij het spuiten van de eerste sprits begaf mijn spuitzak het! En dus heb ik met het deeg maar gewoon deze lekkere ronde brosse theekoekjes gebakken. 

Het zijn echt heel kruimelige koekjes, ze smelten zo ongeveer in je hand, zeg maar. Echt een lekker koekje voor bij de thee. Niet té zoet en een beetje luchtig.

En nu ga ik eerst op zoek naar een nieuwe, goede spuitzak. Dan kan ik nog een keer proberen om spritsen te bakken! :-)  

Ingrediënten voor 15-20 koekjes

  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 100 gram patentbloem
  • 3 gram bakpoeder

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix de boter, suiker en vanille-extract tot een romige massa. Voeg daarna de bloem en bakpoeder toe en mix of kneed tot je een goed gemengd deeg hebt. 
  3. Draai met je handen balletjes van het deeg en leg die op de bakplaat. Je hoeft de balletjes niet plat te drukken.
  4. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 15 minuten goudbruin.
  5. Haal de bakplaat uit de oven en laat ze eerst een paar minuten op de plaat afkoelen (ze zijn nog héél zacht nu!). Leg ze daarna voorzichtig met een spatel op een rooster om verder af te koelen.  


 

Reactie plaatsen

Reacties

Roos
3 jaar geleden

Fantastisch recept!. Ik gooie alle ingredienten tegelijk in de de keuken. Laat die draaien totdat ik zie dat het deeg aan elkaar gaat plakken. Dan kneed ik het nog even met de hand door. Maak er een rol van op een met bloem bestuifde broodplank, en snij plakjes van 1/2 cm.dik. dan afbakken zoals in het recept!