Home » Recepten » Hoofdgerechten » Vlees & vis » Zweedse gehaktballetjes

Zweedse gehaktballetjes

Zweedsegehaktballen1.jpg

Gehaktballen staan hoog op het lekker-vlees-lijstje bij ons thuis. Zelfs de jongens vinden ze lekker. En wat dacht je van een lekker sausje er bij? Voor deze Zweedse gehaktballetjes hoef je in elk geval niet naar de IKEA. :-)

De jongens wilden overigens alleen de gehaktballen, niet de saus. Maar goed. Dat komt ooit nog wel eens. Toch?

Wij aten dit keer de saus vrij dun, maar je kunt eenvoudig zelf bepalen hoe dik of dun hij is. Voeg een beetje maizena toe en je krijgt een lekker stevige saus!

Ingrediënten

  • 10-15 gehaktballetjes (bijvoorbeeld deze)
  • 3 eetlepels boter
  • 20 gram bloem
  • 300 ml groentebouillon
  • 85 gram zure room
  • zout
  • peper
  • halve eetlepel fijngehakte peterselie

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de gehakballetjes in de magnetron, of zet ze 10-15 minuten in een oven op 200 graden. 
  2. Smelt de boter in een pannetje.
  3. Als de boter is gesmolten, mix dan al kloppend de bloem door de boter.
  4. Giet de bouillon er beetje bij beetje bij. Blijf ondertussen goed mixen. Kook de saus 1-2 minuten op laag vuur.
  5. Mix de zure room er door heen.
  6. Breng de saus op smaak met peper en zout. Roer de helft van de peterselie er door heen.
  7. Vind je de saus wat te dun? Meng dan wat maizena met een beetje koud water, en roer dat door de saus. 
  8. Giet de saus over de warme gehakballetjes en strooi de rest van de peterselie er over heen.


Zweedsegehaktballen4.jpg
Zweedsegehaktballen16.jpg
Zweedsegehaktballen10.jpg
Zweedsegehaktballen4_vk.jpg
Zweedsegehaktballen8.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.