Home » Recepten » Hoofdgerechten » Vlees & vis » Pestoschol met noten & limoen

Pestoschol met noten & limoen

Scholmetlimoenpestonoten16.jpg

Hoe een schol smaakt: géén idee. Maar dit pesto-noten-limoenlaagje er over heen heb ik wel geproefd & die was lekker :-) 

Sommige vegetariërs eten wel vis, maar ik dus niet. Ik heb er nooit van gehouden en dat zal in de toekomst ook niet gaan gebeuren, denk ik. Dus ik kan je niet vertellen of een bepaalde vis lekker is of niet. Handig, hè? Sorry :-) Ik experimenteer er wel mee, want thuis heb ik wel visliefhebbers. Wat denk jij? Is dit de moeite van het uitproberen waard? 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 scholfilets
  • 2 eetlepels ongezouten amandelen, fijngehakt
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 20 gram paneermeel
  • 1 eetlepel groene pesto
  • geraspte schil van een halve limoen
  • sap van een halve limoen

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Leg de schol op een met bakpapier beklede bakplaat. 
  3. Meng de amandelen met de Parmezaanse kaas, paneermeel, groene pesto en de geraspte limoenschil. Verdeel dit mengsel over de vissen.  
  4. Bak de schollen in 20 minuten in de oven gaar. Sprenkel er wat limoensap over heen. Lekker met aardappeltjes en boontjes of een salade.
Scholmetlimoenpestonoten22_vk.jpg
Scholmetlimoenpestonoten19.jpg
Scholmetlimoenpestonoten3.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.