Home » Recepten » Hoofdgerechten » Rijst » Mexicaanse gevulde paprika's

Mexicaanse gevulde paprika's

Mexicaansegevuldepaprikas132.jpg

Gevulde paprika's vonden wij altijd al lekker. Meestal vul ik ze met een mild mengsel van rijst & kip. Deze kruidige Mexicaanse paprika's met rijst, gehakt & bonen smaken totaal anders maar verrassend goed! 


Ik maak meestal een vrij neutraal gekruid rijstmengsel met kip (bijvoorbeeld rijst met noten en rozijnen, of een mengsel van rijst, groente & feta). Allemaal erg lekker! Door paprika's te vullen met het rijstmengsel eet je meteen een flinke portie groente. 


Dit keer besloot ik iets heel anders te proberen: ik gebruikte een taco seasoning mix (je weet wel, zo'n kruidenmix dat je gebruikt voor je tortilla- of tacovulling) en mixte dat met rijst, gehakt, zwarte bonen en broccoli. En in plaats van een tomatensaus koos ik voor een salsa saus. De cottage cheese was niet echt een bewuste keus; dat lag nog in de koelkast en moest nodig op.

Nou, dit was echt een vet goeie combi. Tot en met de cottage cheese aan toe, want die past er echt super goed bij. Wat hebben wij lekker gegeten! 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 grote rode paprika's
  • 120 gram ongekookte rijst
  • 250 gram gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 lente-uien, in stukjes
  • 150 gram broccoli, uit de diepvries
  • 130 gram zwarte bonen
  • pakje taco seasoning mix (à 40 gram)
  • flinke snuf knoflookpoeder
  • 130 gram milde Mexicaanse salsa saus (iets meer dan een half potje)
  • 4 flinke eetlepels cottage cheese
  • handje gesnipperde peterselie

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika's en snijd de zaadlijsten en pitjes er uit. Zet de paprika's in een ovenschaal.
  3. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet even aan de kant.
  4. Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de uien 1-2 minuten en voeg daarna het gehakt toe. Bak tot het gehakt rul is. Voeg daarna de lente-ui en broccoli toe en wok een paar minuten mee.
  5. Meng de gekookte rijst en zwarte bonen door het gehaktmengsel. Bak kort mee. 
  6. Meng de taco seasoning mix zoals aangegeven op de verpakking met water. Roer de mix samen met een flinke snuf knoflookpoeder door het gehakt-rijstmengsel. Bak nog 2-3 minuten, al omscheppend.
  7. Schep het rijst-gehaktmengsel in de vier paprika's. Verdeel de salsasaus over de paprika's en schep daarna op elke paprika een flinke eetlepel cottage cheese.
  8. Schuif de paprika's in de oven en bak ze in 30 minuten gaar. Strooi voor het serveren nog een handje gesnipperde peterselie over de paprika's.


Mexicaansegevuldepaprikas142.jpg
Mexicaansegevuldepaprikas28.jpg
Mexicaansegevuldepaprikas23.jpg
Mexicaansegevuldepaprikas18.jpg
Mexicaansegevuldepaprikas13vk.jpg
Mexicaansegevuldepaprikas24.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.