Home » Recepten » Hoofdgerechten » Rijst » Kip teriyaki ovenschotel

Kip teriyaki ovenschotel

Kipteriyakiovenschotel1.jpg

Voordat het de oven in ging smaakte en rook deze kip teriyaki al heerlijk. Dit gerecht kun je heel goed een dag van tevoren klaar maken. De oven doet de de dag er op de rest van het werk! 

Je hoeft er trouwens niet persé een ovenschotel van te maken. Zodra alles heet uit de wok komt, kun je het natuurlijk ook gewoon meteen opeten. En ik moet eerlijk bekennen dat ik de avond dat ik het klaar maakte ook stiekem al wat heb geproefd. Het rook namelijk zo lekker!

Misschien denk je dat er teveel saus bij zit. Maar daar moet je niet te zuinig mee zijn, want de saus geeft juist die lekkere smaak. Dus gewoon alles gebruiken!  

Ingrediënten voor 2 personen

  • 160 gram ongekookte rijst
  • 2 kippendijen
  • 400 gram roerbakgroente
  • 2 lente-uitjes, in stukjes
  • kroepoek

Voor de teriyaki saus:

  • 90 ml sojasaus
  • 60 ml water
  • 30 gram bruine basterdsuiker
  • 1/2 eetlepel honing
  • flinke snuf gemberpoeder
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 eetlepel koud water
  • 1 eetlepel maïzena
     

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet daarna af en zet even aan de kant. 
  3. Roer in een pannetje de sojasaus, water, bruine suiker, honing, gemberpoeder, sesamolie en knoflook door elkaar. Breng aan de kook en laat 1 minuut koken. 
  4. Meng in een schaaltje de eetlepel water met de eetlepel maïzena. Giet het mengsel bij de kokende teriyakisaus en roer totdat de saus dikker wordt. Zet de saus daarna aan de kant. 
  5. Snijd de kip in stukjes. Meng met 4 eetlepels teriyakisaus. Laat 10 minuten staan. 
  6. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de kip gaar. Voeg de groenten toe en bak nog zo'n 5 minuten mee. Meng de rijst en de rest van de saus door de kip en groenten en bak nog 3-4 minuten mee. 
  7. Doe het rijstmengsel in een ovenschaal en zet die met de deksel er op (of anders een stuk aluminiumfolie er over heen) 30 minuten in de oven.
  8. Serveer met de lente-uitjes er over heen gestrooid en wat kroepoek er bij.


Kipteriyakiovenschotel14.jpg
Kipteriyakiovenschotel26.jpg
Kipteriyakiovenschotel23_vk.jpg
Kipteriyakiovenschotel20.jpg
Kipteriyakiovenschotel9_vk.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.