Home » Recepten » Hoofdgerechten » Rijst » Gevulde paprika's met rijst & feta

Gevulde paprika's met rijst & feta

Van een collega kreeg ik onlangs een enorme homp feta. Die had ze op de Amsterdamse markt bij een imam gekocht. Ze had me al verteld dat die feta niet te vergelijken was met de feta uit de supermarkt. En ik kan je vertellen, ze had gelijk! Wat was dit een lekkere feta! 

Ik maakte er meerdere recepten mee, waaronder deze gevulde paprika's. 

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 100 g feta
  • 150 g rijst
  • Handje rozijnen
  • 2 dl groentebouillon
  • 1⁄2 bosje koriander
  • 1⁄2 bosje platte peterselie
  • 1⁄2 bosje munt
  • 1⁄2 limoen
  • snuifje kurkumapoeder
  • snuifje komijnpoeder
  • snuifje currypoeder
  • snuifje cayennepeper
  • enkele scheutjes olijfolie
  • zout
  • 2 dl yoghurt
  • een toefje sambal (naar smaak)
  • snuifje (gerookt) paprikapoeder

 

Bereiding

  1. Maak de groentebouillon klaar. 
  2. Verwarm de oven voor tot 200°C.
  3. Spoel de paprika’s en snij de hoed ervan af. Verwijder vervolgens de zaadjes en de witte vliesjes die je binnenin de vruchten vindt.
  4. Kook de rijst in de bouillon en giet af zodra de rijst gaar is.
  5. Strooi een snuif milde currypoeder, een snuif komijnpoeder en wat kurkuma over de rijst. Strooi er ook de rozijnen bij.
  6. Spoel de courgette schoon en snij in kleine blokjes. Doe de stukjes courgette in de schaal met warme rijst en roer.
  7. Verzamel een flinke portie koriander, platte peterselie en munt. Pluk de blaadjes en de fijnste steeltjes los en hak de kruiden zo fijn mogelijk.
  8. Roer de portie groen door de rijst, proef en kruid het mengsel met een beetje zout en een zuinige snuif cayennepeper.
  9. Zet wat kracht op de limoen en rol de vrucht over je werkblad. Snij de limoen middendoor en pers wat sap over de rijst.
  10. Snij de feta in kleine blokjes en roer de Griekse kaas door de kruidige rijst.
  11. Zet de geschilde paprika’s in de ovenschaal en vul ze één voor één met de rijst. Plaats de hoedjes erop en schuif ze in de oven. Na 15 tot 20 minuten zijn ze klaar.
  12. Schep de yoghurt in een schaaltje en voeg een scheutje fijne olijfolie toe. Kruid het sausje met een snuif (gerookt) paprikapoeder, een toefje hete sambal (naar smaak) en een snuifje zout. Roer tot alles goed gemengd is.
  13. Serveer de paprika’s met een lepeltje yoghurtsaus erbij. Zet de rest van de saus op de tafel.

Tip: je kunt ook wat (gehakte) noten door de rijst mengen. Lekker!

 

Gevuldepaprikametrijstenfeta_vierkant.jpg
2014-12-02174540.jpg
2014-12-02162508.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.