Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pasta » Tortellini met tomaat & nootjes

Tortellini met tomaat & nootjes

Tortellinimettomaatennootjes4.jpg

Vandaag een dagje zonder vlees: kaas tortellini's met tomaat & nootjes. Het was al veel te lang geleden dat we tortellini hadden gegeten, dus het smaakte extra lekker!

We houden bij ons thuis allemaal van tortellini (óók de jongens, ja!), dus geen idee waarom we het zo'n tijd niet hebben gegeten. Ik neem me dan meteen voor om het weer vaker op tafel te zetten. Maar ja, er zijn zoveel gerechten die ik nog eens klaar wil maken... misschien dat het daarom vaak lang duurt?

Ik koos dit keer voor kaas tortellini's en deed er ook geen extra vlees bij. Maar je kunt er gerust wat gehakt bij bakken, of hamblokjes doorheen doen. Wat kort uitgebakken spekjes zijn er ook lekker doorheen. 

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 375 gram tortellini kaas
  • 200 gram courgette
  • 140 gram prei
  • 4 lente-uien
  • 1/2 blik tomatenblokjes in tomatensap
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • handje nootjes: bijv. pinda's, cashewnoten of pijnboompitjes
  • verse peterselie
  • geraspte kaas


En zo maak je het

  1. Snijd de courgette, prei en lente-uitjes in stukjes.
  2. Kook de tortellini in 15-20 minuten beetgaar. Giet af.
  3. Verhit ondertussen wat olie of boter in een wok. Roerbak de groenten gaar.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe aan de groenten. Maak het al omroerend warm. Breng op smaak met de knoflookpoeder. 
  5. Meng de tortellini door de groenten en saus. 
  6. Schep de tortellini op de borden en strooi er wat fijngehakte peterselie, geraspte kaas en nootjes over heen. 
Tortellinimettomaatennootjes1.jpg
Tortellinimettomaatennootjes3-1.jpg
Tortellinimettomaatennootjes2.jpg
Tortellinimettomaatennootjes5.jpg
Tortellinimettomaatennootjes7.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.