Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pasta » Spinazie-ricotta tortelloni met spek

Spinazie-ricotta tortelloni met spek

Tortellonispinaziericottaovenschotel2.jpg

Het is eigenlijk altijd lekker en toch eten we het veel te weinig. Hoog tijd dus om weer eens tortelloni te eten. Ik maakte er een ovenschotel van met spinazie, ricotta, spek en kaas.

Je hoeft de tortelloni trouwens niet beslist als ovenschotel te eten. Je kunt ook de spekjes en groente even roerbakken, saus er bij en dat door de voorgekookte tortelloni mengen. Beetje geraspte kaas er over & klaar! 

Ik maak vaak een ovenschotel van ons eten omdat dat wel handig is in combinatie met een drukke baan. Ik maak het eten dan 's avonds al klaar, en de volgende dag hoeft het eten alleen nog maar in de oven als ik uit het werk kom. Dan moeten we natuurlijk net zo goed nog even wachten voordat het klaar is, maar dat wachten kan gewoon op de bank & hoeft niet in de keuken. Daar heb ik namelijk meestal geen zin meer in na een drukke dag!

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 250 gram tortelloni ricotta-spinazie
  • 390 gram sugo basilicum (pastasaus)
  • 1/2 courgette
  • 1/2 aubergine
  • 100 gram spekreepjes
  • geraspte kaas


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breng een pan water aan de kook. Kook de tortelloni 5 minuten. Giet daarna af.
  3. Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes.
  4. Meng in een ovenschaal de voorgekookte tortelloni met de courgette, aubergine, spekreepjes en sugo basilicum. Strooi er geraspte kaas over heen. 
  5. Dek de ovenschaal af met een deksel of aluminiumfolie (anders worden de uitstekende stukken tortelloni hard in de oven) en bak in 40-45 gaar in de oven. 
Tortellonispinaziericottaovenschotel24_vk.jpg
Tortellonispinaziericottaovenschotel4.jpg
Tortellonispinaziericottaovenschotel31_vk.jpg
Tortellonispinaziericottaovenschotel19.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.