Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pasta » Romige trottole met garnalen en spekjes

Romige trottole met garnalen en spekjes

Romigetrottolemetgarnalenenspekjes3.jpg

Voor een roomsaus heb je heus geen slagroom nodig. Deze romige trottole met garnalen en spekjes bevat nauwelijks vet. Lekker én gezond dus!

Ook fijn: het staat in een paar minuten op tafel. Geen ingewikkelde stappen of heel veel verschillende ingrediënten. Lekker makkelijk dus om na een lange werkdag ofzo klaar te maken. Lekker snel klaar en toch een heerlijke maaltijd op tafel!  

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram ongekookte trottole (pastasoort)
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroenten
  • 50 gram spekreepjes
  • 200 gram garnalen (harde staartjes er wel even afhalen!)
  • 150 ml kookroom light
  • peper, zout
  • handje rucola sla
  • evt. wat geraspte kaas

 

En zo maak je het

  1. Kook de trottole beetgaar. Giet daarna af.
  2. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de spekjes en garnalen 2-3 minuten. Voeg daarna de roerbakgroenten toe en roerbak totdat ze gaar zijn.
  3. Doe de trottole er bij samen met dfe kookroom. Roerbak alles totdat het goed heet is. Breng op smaak met wat zout en peper.
  4. Serveer met een handje rucola. Je kunt er ook nog wat geraspte kaas over heen strooien, maar wij vonden dat niet nodig.
Romigetrottolemetgarnalenenspekjes10.jpg
Romigetrottolemetgarnalenenspekjes5_vk.jpg
Romigetrottolemetgarnalenenspekjes8_vk-1.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.