tortelloni met roomsaus, garnalen & spekjes

Voor een roomsaus heb je heus geen slagroom nodig. De saus voor deze tortelloni met garnalen en spekjes was in elk geval heel makkelijk om te maken (en zonder slagroom)! 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram ongekookte tortelloni met ricotta en spinazie (ik gebruikte een soort uit het vers koelvak)
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroenten
  • 50 gram spekreepjes
  • 200 gram garnalen (harde staartjes er wel even afhalen!)
  • 150 ml kookroom light
  • peper, zout
  • handje pijnboompitjes
  • evt. wat geraspte kaas

 

En zo maak je het

  1. Kook de tortelloni volgens de instructies op de verpakking beetgaar. Giet daarna af.
  2. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de spekjes en garnalen 2-3 minuten. Voeg daarna de roerbakgroenten toe en roerbak totdat ze gaar zijn.
  3. Doe de trottole er bij samen met de kookroom. Roerbak alles totdat het goed heet is. Breng op smaak met wat zout en peper.
  4. Strooi er een handje pijnboompitjes over heen. Je kunt er ook nog wat geraspte kaas over heen strooien.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.