Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pasta » Ketjap-sesam mie met garnalen

Ketjap-sesam mie met garnalen

Ketjapsesammiemetgarnalen22_2.jpg

Joehoe, dit is lekker! En heul heul simpel. Het stond in een kwartier op tafel en we hebben er heerlijk van gegeten.

Een recept is het bijna niet, want het kwam zo ongeveer allemaal uit pakjes & flesjes (zelfs de roerbakgroente kwam uit een kant-en-klaar zakje). Maar met garnalen en sesamzaad is het toch een beetje anders dan met gewoon kip ofzo. Toch? 

Die saus is vast zelf ook wel te maken trouwens. Maar dat ga ik dan een andere keer wel eens mee experimenten. Vandaag moesten we snel! Wat maken jullie klaar als jullie heel heel heel weinig tijd hebben om te koken (maar toch iets lekkers & warms willen eten)?

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram roerbakmie
  • 1 flesje Go-Tan woksaus ketjap-sesam
  • 800 gram roerbakgroente
  • 500 gram garnalen (vers of ontdooid uit de vriezer)
  • sesamzaadjes
  • kroepoek

 

En zo maak je het

  1. Kook de mie zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet even aan de kant.
  2. Verhit wat olie of boter in een wok. Roerbak de garnalen met de roerbakgroente.
  3. Voeg de saus toe .
  4. Meng tot slot de mie er door heen en roerbak nog even tot alles goed heet is.
  5. Strooi er wat sesamzaadjes overheen & serveer met kroepoek. En nu aanvallûh!



Ketjapsesammiemetgarnalen12_vk.jpg
Ketjapsesammiemetgarnalen20.jpg
Ketjapsesammiemetgarnalen34_vk.jpg
Ketjapsesammiemetgarnalen30.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

janneke
2 jaar geleden

Dan zet ik de frituurpan op :)