Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pasta » Gebakken pasta met rucola & bacon

Gebakken pasta met rucola & bacon

Gebakkenpastametbaconenrucola11.jpg

Geen standaard tomaten- of roomsausje er over: deze gebakken pasta met rucola, bacon en kerstomaatjes smaakt totaal anders dan je gewend bent.

Er zit zelfs helemaal geen saus door de pasta, maar toch zit er heel veel smaak aan. Die smaak komt van de rucola, knoflook, balsamicoazijn en de Parmezaanse kaas.

En is dat lekker? Ja! Dat is lekker. Vonden wij. En dus hebben wij alles opgegeten. Wat denk jij, vind jij dit ook lekker? 


Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram farfalle (of een andere pasta soort)
  • 65 gram bacon, in stukjes gesneden
  • 250 gram kerstomaatjes, door midden gesneden
  • knoflookpoeder
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 75 gram rucola, in kleinere stukjes geknipt (gaat heel makkelijk met een schaar)
  • handje paneermeel
  • handje geraspte Parmezaanse kaas
  • handje gesnipperde bieslook

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Kook de pasta beetgaar. Giet af.
  3. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de bacon knapperig. Haal de bacon uit de pan en zet even aan de kant.
  4. Meng de tomaatjes met de balsamicoazijn en wat knoflookpoeder. Bak de tomaten daarna ongeveer 5 minuten, in dezelfde koekenpan als die waar je zonet het bacon in het gebakken.
  5. Voeg de rucola toe en bak nog 2-3 minuten, totdat de rucola verwelkt is. 
  6. Meng de pasta met de bacon, tomaten en rucola, en doe alles in een ovenschaal. Strooi er eerst een laagje paneermeel overheen en daarna een laagje Parmezaanse kaas.
  7. Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven.
  8. Strooi voor het serveren een handje gesnipperde bieslook over de pasta.
Gebakkenpastametbaconenrucola13_vk2.jpg
Gebakkenpastametbaconenrucola3-1.jpg
Gebakkenpastametbaconenrucola11_vk.jpg
Gebakkenpastametbaconenrucola9_vk.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.