Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pasta » Forel lasagne

Forel lasagne

Forellasagne25-1.jpg

Eet je graag vis, maar vind je 't lastig om stukje vis klaar te maken? Dan is dit de oplossing: maak een lasagne met vis!

Dan heb je namelijk geen gedoe met bakken in een pan (waarbij de vis natuurlijk helemaal uit elkaar valt), het zoeken naar geschikte kruiden of 't maken van een lekker paneerlaagje. Gewoon een stuk diepvriesvis laten ontdooien en 't kan zo tussen de lasagnebladen. Hoe makkelijk kan 't zijn?

En 't is ook nog eens heel gezond, want vis zit vol met goede vetten (lees hier waarom vis ook al weer zo goed voor je is). Eerder maakte ik een lasagne met zalm & mozzarella, ook lekker. Dit keer koos ik voor forel. En ik hield 't echt héél makkelijk door er een pakje voorgesneden groenten bij te nemen. Maar je kunt natuurlijk ook verse groenten snijden. 

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 125 gram gerookte regenboog forelfilet (uit de vriezer, ontdooid)
  • 400 gram sugo basilicum (pastasaus)
  • 200 gram Italiaanse roerbakgroenten
  • 100-125 gram lasagnebladen
  • geraspte 30+ kaas

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe een laagje pastasaus op de bodem van een ovenschaal.
  3. Leg daarover heen een laag lasagnebladen.
  4. Doe daarop weer een laag saus en daarna lasagnebladen.
  5. Verdeel de forel en de roerbakgroente over de lasagnebladen.
  6. Doe daar over heen een laag saus, een laag lasagnebladen en tot slot de rest van de saus.
  7. Strooi de kaas over de lasagne.
  8. Schuif de lasagne in de oven en bak ‘m in 40-45 minuten gaar.


Ook lekkere lasagne:

Forellasagne13-1.jpg
Forellasagne23.jpg
Forellasagne18-1.jpg
Forellasagne2.jpg
Forellasagne27-1.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.