Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pasta » Courgetterolletjes met pasta & kip

Courgetterolletjes met pasta & kip

Een soort lasagne maar dan in een totaal andere vorm. Ik vond courgetterolletjes er zo leuk uit zien, dat móest ik een keer maken. Ik deed er pasta, kip & champignons in. 

Het was een heel gepruts trouwens, want ik deed het eerst helemaal niet handig: ik sneed de courgettes met een groot mes. Dat ging op zich heel erg goed, tot ik tot de ontdekking kwam dat de plakken te dik waren om op te rollen en doormidden braken. :-( Daarna ben ik dus maar verder gegaan met een kaasschaaf en dat ging véél beter. Dat wilde in elk geval rollen!

Toen ik dat eenmaal had ontdekt was het niet zo ingewikkeld meer. Rolletjes in de schaal, vulling er in, saus & kaas er over en in de oven. En het was erg lekker! Vooral door de vulling.

Grote puzzel was overigens wel hoe je dit nou eet. Want als je het in je bord legt, wordt het meteen een grote geitenbende... :-) Net zoiets als een tompouce netjes opeten (dat lukt ook nooit!). Het ziet er dus vooral leuk uit wanneer je het uit de oven haalt. Ik zou 't in leuke éénpersoons ovenschaaltjes maken & serveren. Dan heb je iets heel moois op tafel getoverd en kun je het daarna aan iedereen zelf overlaten om het netjes op te eten, haha!
 
Ingrediënten voor 2 personen

 • 2 middelgrote courgettes
 • 2 stukken kipfilet
 • kipkruiden
 • 100 gram roomkaas (light)
 • 125-150 gram verse lasagnebladen (uit de koeling)
 • 100 gram champignons
 • 600 ml sugo di pomodori (tomatensaus)
 • 100 gram cottage cheese
 • zout, peper
 • basilicum (gedroogd)

 

En zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Was de courgettes en schaaf er met een kaasschaaf lange plakken van. Niet met een mes doen (zoals ik eerst deed), want dan krijg je te dikke plakken die je bijna niet op kunt rollen.
 3. Snijd de verse lasagnebladen in lange repen die net iets minder breed zijn dan de courgetterepen.
 4. Snijd de kip en stukjes en kruid met de kipkruiden. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de kipstukjes gaar.
 5. Snijd de champignons in stukjes.
 6. Zet de roomkaas 15-20 seconden in de magnetron op 900W zodat het wat zachter is. Meng de roomkaas in een grote kom door de kip en champignons.
 7. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje sugo di pomodori.
 8. Leg op elke reep courgette een reep lasagne en maak er een mooie rol van. Zet de rol rechtop in de ovenschaal. Zet 'm eventueel even vast met een satéprikkertje, zodat hij niet meteen weer losschiet. Maak zo een heleboel rolletjes en zet ze allemaal tegen elkaar aan in de ovenschaal. Daarna kun je de satéprikkertjes er weer uit halen, die zijn nu niet meer nodig.
 9. Vul elk rolletje met het kip-champignonmengsel.
 10. Doe de rest van de sugo di pomodori tussen en in de rolletjes. Het geeft niet als de rolletjes boven de saus uitsteken.
 11. Breng de cottage cheese op smaak met wat peper en zout. Doe in elk rolletje wat cottage cheese.
 12. Zet de schotel in de oven en bak 'm in 30 minuten gaar.

 

Pasta-courgetterolletjesmetkipenchampignons19_vk.jpg
Pasta-courgetterolletjesmetkipenchampignons10.jpg
Pasta-courgetterolletjesmetkipenchampignons1.jpg
Pasta-courgetterolletjesmetkipenchampignons5.jpg
Pasta-courgetterolletjesmetkipenchampignons19.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.